Locuri de vizitat in Praga – 21 obiective turistice

Total
0
Shares
Locuri de vizitat in Praga

Praga a fost supranumita ,,orasul celor o mie de turle” dintr-un motiv intemeiat: in timp ce aruncati o privire peste orizontul sau vechi de 1.100 de ani, veti fi rasplatit cu privelisti splendide ale bisericilor incantatoare cu cupole si turnurilor vechi inalte care se combina pentru a face Praga una dintre nestematele arhitecturale ale lumii. Oriunde te uiti, gasesti locuri de vizitat in Praga cu exemple fine de stiluri gotic, baroc, renascentist si art nouveau punctand orasul si oferind un contrast dramatic cu vechiul castel din Praga.

Detinand unul dintre cele mai bine conservate centre istorice ale oraselor din Europa, aleile inguste ale incantatorului oras vechi din Praga se deschid spre piete spectaculoase, fiecare gazduind cladiri istorice bine conservate care asteapta sa fie explorate. Printre obiectivele obligatorii se numara faimosul Pod Carol peste raul Vltava, splendidul Cartier evreiesc cu vechile sale sinagogi si, desigur, numeroasele biserici istorice ale orasului.

Descoperiti cele mai bune locuri de vizitat in Praga:

1. Castelul Praga

locuri de vizitat in Praga Castelul Praga

Situat in cartierul Hradcany din Praga, Castelul Praga (Prazsky hrad), candva caminul regilor Boemiei, este astazi resedinta oficiala a presedintelui Republicii Cehe si una dintre cele mai vizitate atractii turistice ale orasului.

Construit initial ca o fortareata cu ziduri in jurul anului 870 d.Hr., castelul s-a schimbat dramatic de-a lungul anilor si contine exemple ale celor mai multe dintre stilurile arhitecturale de varf ale ultimului mileniu. In interiorul zidurilor castelului se afla o serie de obiective turistice cele mai populare din Praga, inclusiv Catedrala Sf. Vitus , Bazilica Sf. Gheorghe , Turnul de Pulbere , Vechiul Palat Regal si Aleea de Aur .

Cel mai mare complex de castel din lume , aceasta cetate vasta necesita timp considerabil pentru a vizita, dar este timpul bine petrecut (deosebit de plina de satisfactii sunt privelistile excelente asupra raului Vltava cu orasul vechi si numeroasele sale turle frumoase in fundal).

Printre punctele de atractie se numara sala principala a Vechiului Palat Regal, Sala Vladislav, atat de mare incat ar putea fi folosita pentru turnee de turnee si scari suficient de largi pentru a permite cavalerilor calare sa le foloseasca. Asigurati-va ca veti petrece timp si in Gradina Regala , care dateaza din 1534 si care gazduieste o serie de cladiri vechi superbe, inclusiv Pavilionul pentru Jocul cu Mingea, Casa Regala de Vara cu Fantana Cantatoare si Curtea Leului.

Cel mai bun mod de a explora pe deplin castelul este intr-un tur de mers pe jos la Castelul Praga, inclusiv bilete de intrare . Consultati, de asemenea, site-ul oficial al castelului pentru stiri si actualizari referitoare la evenimente culturale, cum ar fi concerte de muzica clasica, prelegeri si ateliere.

Unul dintre cele mai bune lucruri de facut noaptea in Praga este sa gasesti un loc bun din care sa te bucuri de luminile castelului care lumineaza aceasta structura magnifica intr-o gama de nuante. De fapt, sa te bazezi intr-un hotel din vecinatatea Castelului Praga este o idee buna, astfel incat sa poti experimenta atractiile orasului zi si noapte

2. Podul Carol

locuri de vizitat in Praga Podul Carol

Unul dintre cele mai cunoscute poduri vechi din Europa, magnificul Pod Carol ( Karluv Most ) se mandreste cu 32 de puncte de interes unice de-a lungul anvergurei sale de 621 de metri. Construit in 1357, podul a fost mult timp subiectul unei mari superstitii, inclusiv constructorii care au pus piatra initiala a podului pe 9 iulie exact la 5:31 dimineata, un set precis de numere (135797531) despre care se crede ca rezistenta suplimentara a structurii. Pentru o masura suplimentara, a fost construit in perfecta aliniere cu mormantul Sfantului Vitus si cu apusul soarelui la echinoctiu.

Podul este renumit in special pentru numeroasele sale statui vechi fine. Printre cele mai importante se numara cele ale Sfantului Imparat Roman Carol al IV-lea si ale lui Ioan de Nepomuk, cel mai venerat sfant al tarii, dezvelite in 1683 (o superstitie mai recenta presupune frecarea placii de la baza statuii pentru implinirea unei urari).

Alte atractii includ vederi spectaculoase asupra raului Vltava si superbele porti gotice ale structurii. Vizionarea Podului Carol noaptea este, de asemenea, foarte recomandata (un beneficiu suplimentar este aglomeratia mai mica, in special dupa apusul spectaculos).

3. Piata Wenceslas

locuri de vizitat in Praga Piata Wenceslas

Un punct culminant al districtului Orasul Nou (Nove Mesto) din Praga – o zona care a aparut ca urmare a nevoii orasului de a se extinde pe masura ce a prosperat – este minunata Piata Wenceslas (Vaclavske namesti), adaposteste Muzeul National si numeroase alte comori arhitecturale.

Numita dupa patronul Boemiei, a carui statuie poate fi vazuta aici, Piata Wenceslas a fost creata in secolul al XIV-lea in timpul domniei lui Carol al IV-lea ca piata de cai si de atunci a devenit unul dintre cele mai importante spatii publice ale orasului, folosit inca pentru demonstratii. si sarbatori deopotriva.

O vizita de astazi este o experienta distractiva si, fara indoiala, unul dintre cele mai bune lucruri de facut in Praga si va prezenta vizitatorilor unele dintre cele mai bune experiente culinare si restaurante ale orasului, precum si cumparaturi grozave. Daca vizitati Praga in decembrie, este si locul celui mai mare Targ de Craciun din oras.

4. Muzeul National

locuri de vizitat in Praga Muzeul National

Proaspat de la o renovare de sapte ani, Muzeul National (Narodni Muzeum) din Praga este raspandit intr-un numar de locatii si gazduieste numeroase colectii importante care reprezinta o varietate de domenii, cu literalmente milioane de articole care acopera mineralogie, zoologie, antropologie si arheologie, precum si arte si muzica. Numai colectia de entomologie numara peste cinci milioane de exemplare. Cel mai vechi muzeu din Republica Ceha, a fost infiintat la inceputul anilor 1800 inainte de a se muta in locatia actuala in 1891.

Un punct culminant deosebit de placut este expozitia de arheologie, cu colectia sa extinsa de artefacte romane din secolele I si II, impreuna cu numeroase descoperiri din epoca timpurie a bronzului si a fierului. (Pentru o lista cuprinzatoare a tuturor locatiilor si colectiilor, vizitati site-ul web al Muzeului National, mai jos.)

Un alt muzeu de inclus pe lista de vizitat obligatoriu este excelentul Muzeu National Tehnic (Muzeul Narodni technicke), care documenteaza numeroasele progrese tehnologice la care a contribuit tara, inclusiv expozitii de masini si echipamente construite aici de-a lungul anilor, de la automobile la avioane.

5. Clementul

locuri de vizitat in Praga Clementul

Clementinum (Klementinum), una dintre cele mai mari colectii de cladiri istorice din Europa, gazduieste Biblioteca Nationala a Republicii Cehe. Aceste frumoase cladiri in stil baroc au facut parte initial dintr-un colegiu iezuit, iar mai tarziu au ajuns sa gazduiasca colectia de carti iezuite, precum si colectia de la Karolinum. Biblioteca a devenit in cele din urma proprietatea statului dupa ce iezuitii au fost expulzati, iar Clementnum a devenit biblioteca publica in 1782, la scurt timp dupa ce a fost constituita ca Biblioteca Nationala.

Cu peste sase milioane de carti, colectia lui Clementnum este uriasa si include copii ale fiecarei carti publicate in Republica Ceha. Un punct culminant este superba sala a bibliotecii in stil baroc , cu lucrarile de arta frumoase pe tavan, Turnul Astronomic de 68 de metri inaltime , cu privelistile sale spectaculoase asupra Praga, si splendida Capela Oglinzilor cu decorul sau rafinat. Sunt disponibile tururi ghidate in limba engleza si dureaza aproximativ 50 de minute.

Pentru o experienta cu adevarat memorabila, Clementnum este folosit si ca loc pentru evenimente de jazz, concerte clasice si festivaluri.

6. Ceasul Astronomic din Piata Orasului Vechi

locuri de vizitat in Praga Ceasul Astronomic

Centrul istoric din Praga, Orasul Vechi (Stare Mesto) este locul in care veti gasi splendida Piata a Orasului Vechi (Staromestske namesti), unul dintre cele mai bune locuri pentru a incepe explorarea orasului. Aici veti gasi Biserica Tyn si Clementnum , impreuna cu numeroase alte biserici vechi fine, precum si o arhitectura veche splendida datand inca din secolul al XI-lea, in timp ce Cartierul Evreiesc , Josefov , este la doar o scurta plimbare spre nord.

Un punct culminant este Vechea Primarie (Staromestska radnice), gazda minunatului Ceas Astronomic (orloj) de la inceputul secolului al XV-lea. In fiecare ora, prinde viata pe masura ce cei 12 apostoli si alte figuri apar si defileaza in procesiune pe fata ceasului.

Alte atractii ale Primariei Veche sunt usa gotica care duce la interiorul sau splendid, cu exponate si exponate de arta, o capela construita in 1381 si o inchisoare veche. Asigurati-va ca urcati (cu scari sau lift) pana in varful Turnului Primariei Vechi pentru vederile sale frumoase asupra Praga.

7. Catedrala Sf. Vitus

locuri de vizitat in Praga Catedrala Sf. Vitus

Situata in incinta Castelului Praga , Catedrala Romano-Catolica Sf. Vitus (Katedrala St. Vita) este cea mai mare si mai importanta biserica crestina din Republica Ceha. Sediul Arhiepiscopului Praga, gazduieste, de asemenea, mormintele a numerosi sfinti si a trei regi boemi.

Fondata pe locul unei rotonde romanice construite in anul 925 d.Hr., catedrala a fost inceputa in 1344 si a durat mai mult de 525 de ani pentru a fi finalizata, rezultand un amestec de stiluri neogotice moderne si gotice din secolul al XIV-lea, impreuna cu influente baroc si renascentiste. (asigura-te ca esti atent la garguiele impresionante care impodobesc exteriorul catedralei).

Punctele de atractie din interior includ vitralii uimitoare care infatiseaza Sfanta Treime, un mozaic din 1370 ( Judecata de Apoi ) si Capela Sf. Wenceslas (Svatovaclavska kaple) cu altarul sau spectaculos incrustat cu bijuterii, cu peste 1.300 de pietre pretioase.

De asemenea, de remarcat, desi rar expuse, sunt bijuteriile coroanei cehe (in medie, sunt expuse doar o data la opt ani). Asigurati-va ca urcati pe turnul principal de 97 de metri al catedralei pentru vederi splendide asupra Praga. De asemenea, vizitatorii sunt bineveniti sa participe la slujba catedralei.

8. Biserica Maicii Domnului dinaintea lui Tyn

locuri de vizitat in Praga Biserica Maicii Domnului dinaintea lui Tyn

Una dintre cele mai cunoscute cladiri din Praga este Biserica Maicii Domnului dinainte de Tyn (Kostel Matky Bozi pred Tynem), adesea prescurtata la Biserica Tyn. De neconfundat pentru turlele sale gemene de 80 de metri inaltime care flancheaza fiecare parte a cladirii (fiecare sustinand patru turle mai mici), intrarea sa principala este printr-un pasaj ingust pe langa casele care ii ascund fatada.

Desi a fost finalizata in secolul al XV-lea, biserica a fost modificata de nenumarate ori de-a lungul secolelor pe masura ce credintele orasului s-au schimbat si, in timp ce renovarile interioare sunt in desfasurare, exista inca multe demne de vazut, inclusiv numeroase morminte frumoase, superbul portal nordic gotic cu sculptura sa Rastignire, picturi de altar in stil baroc timpuriu datand din 1649 si una dintre cele mai bune orgi din Europa din secolul al XVII-lea.

Dupa aceea, nu uitati sa explorati curtea Ungelt din secolul al XI-lea din spatele bisericii, cu numeroasele sale restaurante si cafenele rafinate. O alta biserica veche splendida care merita vizitata este Biserica baroca a Fecioarei Maria , cu faimoasa sa statuie a Pruncului Iisus, despre care se spune ca ar fi fost responsabila de miracole si inca un punct de pelerinaj.

9. Galeria Nationala din Praga

locuri de vizitat in Praga Galeria Nationala din Praga

Raspandita in unele dintre cele mai importante repere arhitecturale ale orasului, Galeria Nationala din Praga (Narodni galerie v Praze) gazduieste unele dintre cele mai importante colectii de arta din Europa. Cea mai mare parte a colectiei este gazduita in Palatul Veletrzni (Veletrzni Palac), o structura relativ moderna construita in 1925, care detine lucrari din secolele al XIX-lea si al XXI-lea. Desi se pune un accent puternic pe artistii cehi, sunt inclusi artisti straini precum Monet si Picasso, la fel ca si alte forme de arta precum fotografia, moda, artele aplicate si sculptura.

Alte lucrari notabile sunt gazduite in Palatul Kinsky (Palac Kinskych), care gazduieste arta asiatica, arta din lumea antica si colectiile de baroc ale galeriei, precum si la Manastirea Sf. Agnes din Boemia, unde veti gasi arta europeana din Evul Mediu.

In cele din urma, splendidul Palat Sternberg (Sternbersky Palac) din secolul al XVII-lea gazduieste unele dintre cele mai faimoase piese ale galeriei, concentrandu-se pe arta europeana din epoca clasica pana la sfarsitul perioadei baroc si incluzand piese importante grecesti si romane antice; capodopere italiene din secolele XIV-XVI; si lucrari din secolele XVI-XVIII ale unor artisti precum El Greco, Goya, Rubens, van Dyck, Rembrandt si van Goyen.

10. Casa Municipala

locuri de vizitat in Praga Casa Municipala

Casa Municipala din Praga (Obecni dum) este considerata pe scara larga unul dintre cele mai bune exemple de Art Nouveau din oras. Construita in 1912, aceasta cladire civica splendida gazduieste, de asemenea, una dintre cele mai importante (si mai mari) sali de concerte din Praga, Sala Smetana , si se mandreste cu numeroase caracteristici izbitoare, de la fatada sa somptuoasa cu o pictura murala mare pe arcul de deasupra balconului de la etajul doi, pana la cupola mare care se sprijina in spatele si deasupra arcului.

Interiorul este la fel de impresionant si include multe vitralii fine si picturi importante. In timp ce sunt disponibile tururi ghidate in limba engleza (inclusiv sansa de a vedea sali de ceremonie altfel inchise), una dintre cele mai bune modalitati de a va bucura de acest punct de reper este sa participati la un concert sau sa gustati cafeneaua, restaurantele si magazinele de lux.

11. Gradina Zoologica din Praga

locuri de vizitat in Praga Gradina Zoologica din Praga

Deschisa in 1931, superba Gradina Zoologica din Praga (Zoologicka zahrada hl. m. Prahy) nu este doar una dintre atractiile turistice de top din oras, ci se numara si printre cele mai bune parcuri zoologice din lume.

Situata in suburbiile Troja, la mica distanta la nord de centrul orasului, aceasta atractie de 140 de acri este o excursie deosebit de distractiva pentru cei care calatoresc cu copii. Punctele de atractie pentru copiii mai mici includ o gradina zoologica distractiva, care ofera plimbari cu ponei si oportunitati de a hrani animalele, precum si un loc de joaca mare de aventura.

Impreuna cu cele peste 4.200 de animale care reprezinta aproximativ 650 de specii – inclusiv multe considerate aproape de disparitie – gradina zoologica este remarcabila pentru rolul sau in salvarea calului lui Przewalski nativ (si pe cale de disparitie).

Lucrurile de facut aici includ mersul pe un telescaun cu vederi minunate ale multor incinte pentru animale, precum si vizitarea uriasei expozitii de girafe, superba expozitie de salamandre si a jungla tropicala aburioasa interioara. Asigurati-va ca verificati site-ul web al gradinii zoologice pentru alte detalii, inclusiv orele de hranire.

Sunt disponibile tururi ghidate in limba engleza si ateliere educationale. De asemenea, se ofera mese la proprietate, precum si mai multe magazine de cadouri.

12. Sinagoga Spaniola din Cartierul Evreiesc din Praga

locuri de vizitat in Praga Sinagoga Spaniola

Cartierul evreiesc din Praga a fost situat initial in districtul Castelului, dar prin anii 1200 se raspandise in zona Josefov a orasului si a fost de secole considerat un ghetou. Transformarea sa intr-unul dintre cele mai importante si interesante cartiere ale orasului a avut loc la sfarsitul anilor 1800, cand mari sectiuni au fost demolate pentru a face loc cladirilor de apartamente in stil Art Nouveau.

Astazi, Josefov este o zona placuta de plimbare si include Muzeul Evreiesc din Praga (Zidovske muzeum v Praze), o atractie importanta care consta din Sinagoga Maisel, Sinagoga Spaniola, Sinagoga Pinkas, Sala de Ceremonii si Sinagoga Klaus. .

Unul dintre cele mai bune lucruri gratuite de facut in Praga este sa explorati Vechiul Cimitir Evreiesc, remarcat pentru pietrele funerare degradate, multe aplecandu-se intr-un mod dezordonat din cauza varstei lor. Josefov este, de asemenea, popular pentru restaurantele sale grozave cuser.

13. Manastirea si Biblioteca Strahov

locuri de vizitat in Praga Manastirea si Biblioteca Strahov

Manastirea si Biblioteca Strahov (Strahovsky klaster) dateaza din secolul al XII-lea si este a doua cea mai veche manastire din Praga. In timp ce poarta sa impunatoare si bisericile sunt destul de impresionante, cele mai importante cladiri ale sale sunt cele doua biblioteci in stil baroc frumos decorate. Biblioteca filozofica contine o varietate de mobilier extraordinar, impreuna cu un tavan rafinat pictat de Franz Anton Maulbertsch intitulat Iluminarea .

Cea de-a doua biblioteca, Biblioteca Teologica , consta dintr-o camera baroc splendida, cu un frumos tavan ornamentat pictat de Siard Nosecky, un calugar Strahov, impreuna cu superbe fresce pe tavan incadrate de stucaturi detaliate. Bibliotecile contin multe volume si manuscrise vechi rare, inclusiv faimoasa Evanghelie de la Strahov din secolul al IX-lea , in timp ce in pivnite se afla tipografii vechi impreuna cu ramasitele Sf. Norbert, fondatorul Ordinului Premonstratensian.

De remarcat sunt, de asemenea, manastirile, care gazduiesc o colectie de arta religioasa si un tezaur, precum si fascinantul Cabinet de Curiozitati Strahov, remarcabil pentru expozitiile sale de artefacte istorice din stiinta. Sunt disponibile tururi in limba engleza. Daca doriti sa mai zaboviti putin, luati in considerare cina la Restaurantul Marea Manastire sau participati la una dintre misele zilnice.

14. Turnul de observatie Petrin

locuri de vizitat in Praga Turnul de observatie Petrin

Numit dupa dealul pe care se afla, Turnul de observatie Petrin (Petrinska rozhledna) inalt de 63,5 metri este putin ca o versiune mai mica a Turnului Eiffel din Paris, care ofera vederi panoramice asupra Praga. Desi doar o cincime din dimensiunea omologul sau francez, inaltimea turnului creeaza iluzia ca este mai mare decat este in realitate.

Construita in 1891 pentru Expozitia de la Praga din caile ferate dezafectate, a fost mutata ulterior pe Dealul Petrin in anii 1930, unde a devenit una dintre atractiile turistice majore ale orasului.

Astazi, vizitatorii pot urca de 30 de minute pe dealul Petrin pana la baza turnului sau pot face o excursie relaxata la bordul funicularului inainte de a aborda cele 299 de trepte ale structurii pana in varf (exista si un lift, precum si o cafenea). ). Nu uitati sa vizitati Mirror Maze din apropiere , o diversiune distractiva construita tot in 1891

15. Zidul Lennon

locuri de vizitat in Praga Zidul Lennon

Poate una dintre cele mai putin probabile atractii ale orasului, Zidul Lennon din Praga este inca din anii 1980 un omagiu adus fostului Beatle si militant pentru pace John Lennon. Lucrurile au inceput aproape imediat dupa uciderea cantaretei in 1980, cand acest zid altfel modest de langa Podul Carol a devenit un loc pentru fani pentru a-si demonstra durerea, pictand imagini, versuri si sloganuri atribuite vedetei.

In ciuda eforturilor politiei de a sterge graffiti-ul – Cehoslovacia, asa cum era atunci, era inca sub stapanire comunista – zidul memorial a continuat sa reapara, iar locul a devenit un simbol al sperantei si pacii pentru populatia orasului. Traditia continua pana in zilele noastre si, impreuna cu adunarile de la aniversarea mortii lui Lennon, turistii pot fi observati frecvent adaugandu-si sentimentele la zid.

16. Biserica Sf. Nicolae

locuri de vizitat in Praga Biserica Sf. Nicolae

Pe pitoreasca Piata Cartierului Mic din zona Orasului Vechi se afla Biserica Sf. Nicolae (Kostel svateho Mikulase), una dintre cele mai noi biserici din Praga. Construit de iezuiti in secolul al XVIII-lea, este un exemplu bun de inalt baroc si se remarca prin interiorul sau splendid, cu candelabru unic din secolul al XIX-lea, precum si picturile mari in stil baroc ale artistului ceh Karel Skreta care impodobesc cupola uriasa. De remarcat sunt cele doua organe istorice ale bisericii, dintre care cea mai veche a fost construita in 1745.

Biserica are, de asemenea, o clopotnita, pe care vizitatorilor li se permite sa urce, din varful caruia exista vederi minunate asupra uriasei cupole a bisericii si a orasului vechi. Incercati sa va programati vizita pentru a coincide cu unul dintre concertele obisnuite de orga care au loc aici, inclusiv Requiem-ul lui Mozart si alte piese clasice notabile. Sunt disponibile tururi ghidate in limba engleza.

17. Teatrul National

locuri de vizitat in Praga Teatrul National

Cocotat idilic pe malul raului Vltava, Teatrul National din Praga este o vizita obligatorie pentru iubitorii artelor spectacolului. Adapostul celor mai importante spectacole de opera, balet si drama din tara, Teatrul National a fost deschis in 1881 ca simbol al identitatii nationale cehe si pentru a promova limba si cultura ceha.

In ciuda unui trecut oarecum in carouri care a vazut cladirea distrusa de incendiu si chiar inchisa de comunisti, acest teatru uimitor a suferit renovari ample si sta ca un monument al talentului bogat si al semnificatiei culturale a orasului. (Sunt disponibile tururi ghidate in limba engleza).

Un alt teatru din Praga remarcabil este Teatrul Estates (Stavovske divaldo), construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea in stil neoclasic si candva un favorit al lui Mozart, care a ales aici premierul lui Don Giovanni .

18. Casa Dansului

Casa dansului
locuri de vizitat in Praga Casa Dansului

Casa de dans (Tancici dum), cea mai remarcabila creatie arhitecturala moderna din Praga, a fost construita intre 1992 si 1996 dupa proiectele lui Frank Gehry. Formata din doua turnuri alaturate, aceasta structura splendida prezinta curbe unice care seamana cu doua figuri care danseaza, efect accentuat de faptul ca unul dintre turnuri are forma unei femei care poarta o fusta (de unde si porecla ,,Fred si Ginger” dupa faimosii dansatori americani Fred). Astaire si Ginger Rogers).

In timp ce cladirea consta in mare parte din birouri si un hotel, se pot bucura de vederi minunate de la restaurantul de la ultimul etaj (o cafenea este, de asemenea, situata la nivelul principal).

19. Cetatea de pe deal: Vysehrad

locuri de vizitat in Praga Cetatea de pe deal: Vysehrad

Aratand ca ceva dintr-un basm, cetatea Vysehrad – tradus literal ca ,,Castelul de Sus” sau ,,Castelul de pe inaltimi” – se afla deasupra raului Vltava, cu vedere la Praga. Cunoscuta ca a existat inca din secolul al X-lea, a fost mult timp subiect de mituri si legende, inclusiv prevestirea unei printese antice despre ridicarea unui mare oras in jurul sau.

Odata resedinta regala a lui Vratislav al II-lea, Vysehrad a jucat si un rol ca parte a traseului regal initial urmat de regii pe cale sa fie incoronati, care ar trebui sa se opreasca aici pentru a aduce un omagiu predecesorilor lor (traseul ducea de la Vysehrad la Hradcany).

Desi acum este in mare parte ruine, cetatea este un loc minunat pentru o plimbare sau un picnic si ofera privelisti superbe ale orasului inconjurator. In lunile de vara, teatrul in aer liber al atractiei gazduieste spectacole muzicale si teatrale. Pot fi organizate tururi ghidate in limba engleza.

20. Sculpturi gigantice pentru copii pe insula Kampa

locuri de vizitat in Praga Sculpturi gigantice

O mica insula din raul Vltava, Kampa este situata la capatul Mala Strana al Podului Carol. Datorita locatiei sale, unele dintre cele mai bune privelisti ale Pragai se gasesc pe tarmurile insulei Kampa. Ajungeti aici cand soarele apune peste apa, iar lebedele vin la tarm sa doarma, pentru a face unele dintre cele mai romantice fotografii de seara din Praga.

Una dintre cele mai faimoase atractii ale insulei Kampa sunt sculpturile uriase de copii ale celebrului artist ceh David Cerny, care ocupa centrul scenei in Parcul Kampa. La doar cativa pasi se afla Muzeul de Arta Moderna Kampa , gazduit intr-o moara transformata de pe malul raului si plin de lucrari uimitoare ale sculptorilor europeni din secolul al XX-lea.

Singura piata a insulei, Na Kampe, gazduieste o piata de Craciun traditionala fermecatoare in fiecare decembrie. Vara, mergeti spre canalul Certovka (cunoscut si sub numele de Paraul Diavolului), care desparte insula de Orasul Mic. Din multele mori care imprastiau odata insula au ramas doar rotile de apa, dar puteti face un tur cu barca pe canal pentru a admira casele vechi colorate aliniate pe mal.

21. Cimitirul Olsany

locuri de vizitat in Praga Cimitirul Olsany

Creat in 1680 pentru a gazdui numeroasele victime ale ciumei din Praga, Cimitirul Olsany (Olsanske hrbitovy) a servit ca principalul loc de inmormantare al orasului timp de secole si este locul final de odihna a nenumaratelor victime ale bolilor si razboiului.

Suficient de mare pentru a gazdui aproximativ doua milioane de morminte si impartit in sectiuni, cimitirul este format din Cimitirul Evreiesc, care include mormantul scriitorului Franz Kafka, si Cimitirul Crestin, unde veti gasi locul de odihna final al unui remarcabil mai recent. Ceh, Jan Palach, care si-a dat foc in 1968 in semn de protest impotriva invaziei sovietice. Desi trupul sau a fost luat de la Cimitirul Olsany in 1973 pentru a impiedica mormantul sau sa devina locul de proteste organizate, sicriul sau a fost returnat in 1990.

In ciuda istoriei sale oarecum morbide, ramane un loc minunat de explorat datorita numeroaselor sale morminte vechi misterioase si monumentelor Art Nouveau.

Citeste si:

Locuri de vizitat in Venetia: 20 obiective turistice

Locuri de vizitat in Paris: 60 Obiective turistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

Primesti notificati cu cele mai bune articole, oferte si ponturi de cazare in Romania.

You May Also Like