Locuri de vizitat in Venetia: 20 obiective turistice

Total
1
Shares
Locuri de vizitat in Venetia: 20 obiective turistice


Venetia este una dintre cele mai populare destinatii din Italia. Nu este de mirare, asadar, ca exista nenumarate locuri de vizitat in Venetia. Aici, am selectat destinatii de neratat pe care cititorii ar trebui sa le exploreze, de la Podul Suspinelor pana la Palatul Dogilor.

Venetia este un oras de o imensa frumusete si semnificatie istorica, dar este si unic si nu poate fi comparat cu alt oras din Italia. Fiind capitala a regiunii Veneto din nordul Italiei, Venetia se afla de fapt pe 117 insule mici care sunt conectate printr-o serie de poduri si separate printr-o retea de canale. Cu o populatie de aproximativ 250.000 de locuitori, Venetia nu este unul dintre cele mai mari orase din Veneto, dar este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din tara.

In timpul Evului Mediu si al Renasterii italiene, Venetia a fost o fortareata extrem de puternica si a servit ca un centru financiar si militar major. In plus, a fost un loc care a cunoscut o mare dezvoltare culturala si artistica si a fost renumit in intreaga lume.

Astazi, Venetia ramane un important centru economic si este unul dintre cele mai populare orase turistice din lume – Atractii precum Bazilica Sf. Marcu si Canalul Mare atrag anual milioane de vizitatori catre acest mic grup de insule.

Sa exploram cele mai cautate locuri de vizitat in Venetia :

1. Bazilica Sf. Marcu

Locuri de vizitat in Venetia Bazilica Sf. Marco

Cu usurinta cea mai renumita si faimoasa cladire din Venetia, Bazilica Sf. Marcu este o piesa de arhitectura sublima care a trecut testul timpului de la crearea sa in 1092 si ramane una dintre cele mai importante cladiri religioase din nordul Italiei.

Fiecare aspect al acestei biserici este fantastic – de la detaliile ornamentate, sculpturile si lucrarile de arta ale fatadei din fata, pana la frescele frumos pictate si operele de arta bizantina din interiorul tavanului cu cupola.

Situata in Piazza San Marco, aceasta bazilica este usor accesibila de pe canalul mare si este unul dintre cele mai cunoscute exemple supravietuitoare ale arhitecturii bizantine italiene.

2. Piata San Marco

Locuri de vizitat in Venetia Piata San Marco

In timp ce Bazilica Sf. Marcu este cea mai faimoasa cladire din Venetia, Piata Sf. Marcu este cea mai faimoasa piata.

Situata pe canalul mare, vizavi de insula San Giorgio Maggiore, aceasta piata are o importanta uriasa in Venetia si este un loc cu adevarat spectaculos de vizitat.

In jurul Pietei se afla o serie de cladiri ornamentate cu alei arcuite care o incadreaza perfect. Mai mult, mai multe cladiri importante sunt situate pe piata, inclusiv Campanile Sf. Marcu, Bazilica Sf. Marcu, Palatul Dogilor si Torre dell’Orologio.

Aceasta piata este intr-adevar locul perfect pentru a incepe turul Venetiei si a bifa unele dintre cele mai impresionante atractii ale sale.

3. Grande Canale

Locuri de vizitat in Venetia Garnd Canale

Venetia are literalmente sute de canale care leaga diferitele insule care alcatuiesc orasul – dintre care cel mai mare este Canale Grande.

Acest canal monumental este mai degraba ca un rau si trece de la o parte la alta a Venetiei si serpuieste prin centru intr-o forma mare de curba in S.

Peste 170 de cladiri datand inca din secolul al XIII-lea marginesc malurile canalului si a servit ca o cale navigabila importanta in oras de sute de ani.

Doar patru poduri se intind pe marele canal, deoarece, in general, oamenii si turistii calatoresc de-a lungul canalului, nu peste el.

Luati in considerare sa mergeti de-a lungul sectiunilor canalului, sa admirati cladirile care il aliniaza si sa urmariti traficul aglomerat de apa din Venetia.

4. Ponte di Rialto

Locuri de vizitat in Venetia Ponte di Rialto

Fiind unul dintre podurile care se intinde pe impresionantul Grand Canal, Ponte di Rialto este, fara indoiala, cel mai faimos si emblematic punct dintre locuri de vizitat in Venetia

Conectand cartierele San Marco si San Polo din Venetia, podul este o artera pietonala importanta, dar si o atractie turistica extrem de populara.

Initial un pod de lemn, acest punct culminant a stat sute de ani pana cand s-a prabusit in 1524. Dupa acest incident, a fost construit un pod de piatra ornamentat care ramane si astazi.

Detaliul si designul podului sunt pur si simplu frumoase, iar simetria sa incadreaza perfect canalul mare. In plus, exista si o serie de magazine pe pod care vand o gama larga de produse, de la suveniruri la bijuterii.

5. Gallerie dell’Accademia

Locuri de vizitat in Venetia Gallerie dell’Accademia

Situat vizavi de Ponte dell’Accademia de pe Canalul Grande, acest muzeu gazduieste o colectie excelenta de arta dinainte de secolul al XIX-lea si prezinta lucrari ale unor artisti precum Bellini, Canaletto si Titian.

Cladirea in care este gazduita galeria a fost o manastire si a fost transformata in muzeu la mijlocul pana la sfarsitul anilor 1700.

Pentru cei care iubesc arta Renasterii si capodoperele iconice, aceasta galerie ofera rezultate. Probabil cea mai cunoscuta piesa a sa este Omul Vitruvian de Da Vinci care arata proportiile ideale ale omului.

Alte lucrari notabile includ Invierea de Tintoretto, Fecioara si Pruncul de Titian si Batalia de la Lepanto de Veronese.

6. Muzeul Correr

Locuri de vizitat in Venetia Muzeul Correr

Situata in Piazza San Marco, minunata colectie a Museo Correr priveste arta si istoria Venetiei. Frumoasa cladire in care este gazduit demonstreaza multe caracteristici napoleoniene si habsburgice, deoarece orasul a fost odata condus de ambele dinastii. Ratacirea prin galeriile frumoase este un mod minunat de a petrece o dupa-amiaza.

Cu harti, monede si picturi aflate langa armuri, modele din lemn si instrumente de navigatie, Museo Correr este o comoara a unui muzeu cu o multitudine de obiecte fascinante expuse. Punctele de atractie includ uimitoarea Biblioteca Nazionale Marciana, care este impodobita cu atat de multe fresce uimitoare si frumoasa statuie a lui Orfeu si Euridice a lui Antonio Canova.

7. Palatul Dogilor

Locuri de vizitat in Venetia Doges Palace


Una dintre cele mai renumite cladiri din Venetia, in afara de Bazilica si Campanile, Palatul Dogilor se afla si in Piata San Marco, dar are vedere spre canalul mare.

Acest palat ornat este pur si simplu uimitor, iar fatada sa din fata prezinta un design frumos arcuit din piatra alba, cu o serie de modele de diamante pe pereti.

In interior, palatul este la fel de impresionant si exista o serie de camere imens decorate care au toate detalii originale, mobilier si lucrari de arta.

Sunt disponibile tururi ale palatului si se recomanda sa petreceti ceva timp vizionand atat exteriorul, cat si interiorul in detaliu, pentru a surprinde cu adevarat o bucata din istoria Venetiei.

8. Podul Suspinelor

Locuri de vizitat in Venetia Podul Suspinelor

Desi doar un mic pod in schema relativa a Venetiei, Podul Suspinelor este una dintre cele mai vazute structuri din oras si este un reper istoric important. Trecand peste Rio di Palazzo, podul leaga Prigioni Nuove de Palatul Dogilor.

Construit in 1600, Podul Vederilor leaga camerele de interogatoriu din Palatul Dogilor de Noua inchisoare de peste Rio di Palazzo. A fost proiectat de Antonio Contino al carui unchi Antonio da Ponte proiectase Podul Rialto.

Potrivit unei teorii, numele podului provine de la sugestia ca prizonierii ar „ofta” la vederea finala a frumoasei Venetii prin fereastra in drumul lor catre calau. In realitate, zilele executiilor sumare s-au incheiat in momentul in care podul a fost construit, iar celulele de sub acoperisul palatului erau ocupate in cea mai mare parte de infractori minori.

In timp ce vizitati Piata San Marco, este o necesitate absoluta sa vedeti si acest pod iconic.

9. Plimbare cu vaporeto prin Marele Canal

Locuri de vizitat in Venetia Plimbare cu Vaporeto

Vaporeto este principala forma de transport din Venetia – Da, puteti lua un tren in gara principala si da, puteti merge pe jos pe strazi, dar pentru a experimenta cu adevarat Venetia, trebuie sa experimentati daca din apa! Sistemul Vaporeto este extrem de eficient si este una dintre cele mai rapide moduri de a calatori catre diferitele insule ale Venetiei.

Puteti cumpara permise extinse care permit utilizari multiple, astfel incat sa nu va faceti griji cu privire la cumpararea unui bilet de fiecare data cand utilizati unul.

In timpul petrecut in Venetia, incercati sa calatoriti pe Vaporetto cat mai mult posibil si bucurati-va de traficul de apa si de privelistile si sunetele pe care le veti intalni.

10. Carnavalul mastilor

Locuri de vizitat in Venetia Carnavalul Mastilor

Imbracati-va o masca, inchiriati un costum maret si participati la cele mai faimoase si elaborate festivitati de carnaval din Europa dinaintea Postului Mare.

Aproape fiecare oras din Italia sarbatoreste Carnavalul mastilor in cele doua saptamani care au precedat Miercurea Cenusii, dar niciun loc nu o face cu fastul si fastul Venetiei.

Veti gasi petrecareti costumati care se indreapta spre si dinspre parade cu barci, targuri stradale si baluri formale, iar atmosfera din oras este festiva si putin rautacioasa. Actiunea se concentreaza in jurul Pietei San Marco, dar exista evenimente in fiecare sestiere.

Sfat: Faceti Carnevalele cum trebuie, cumparand o masca realizata manual de la unul dintre numarul tot mai mic de ateliere de fabricare a mastilor autentice din Venetia.

Datele de Carnevale variaza de la an la an, in functie de momentul Pastelui.

11. Insula Lido

Locuri de vizitat in Venetia plaja Lido

Cand Festivalul de Film de la Venetia ajunge in oras in fiecare septembrie, Hotelul Riviera de pe insula Lido devine locul preferat de observare a vedetelor. Cu toate acestea, nu asteptati pana la inceputul toamnei pentru o excursie in aceasta locatie incredibil de frumoasa si nu alegeti locuri de vizitat in Venetia care sunt doar prezentate ca reprezentative.

Hotelul in sine se mandreste cu o mostenire literara ilustre care ii include pe Ernest Hemingway, Lord Byron si Thomas Mann – acesta din urma cu un stilou in mana pentru a scrie „Moarte la Venetia”. Luati o pauza de la a scrie propriul roman cu o culcare pe nisipurile senine ale plajei de neuitat.

Daca sunteti in cautarea unei pauze de familie in Venetia sau doriti sa vedeti cum europenii isi framanta vacantele la plaja, mergeti la Lido di Venezia, una dintre cele mai vechi statiuni cu plaja de pe continent.

Candva o destinatie pentru elita literara a Europei, acum este un loc mult mai practic, desi factorul de farmec creste vizibil in timpul Festivalului International de Film de la Venetia. Aici privelistile de seara ale orasului sunt magnifice.

Daca sunteti in cautarea unui loc de relaxare si pentru a scapa de cea mai mare parte a turistilor, Lido este locul potrivit.

Aceasta insula separata creeaza o bariera intre Venetia si Marea Adriatica si are o intindere lunga de plaja frumoasa de care sa te bucuri.

Acasa la aproximativ 20.000 de locuitori, Lido are, de asemenea, o serie de zone rezidentiale, magazine, restaurante si hoteluri.

Cu un sentiment mult mai calm, relaxat si relaxat in centrul Venetiei, Lido este o adevarata evadare si ofera un contrast puternic cu strazile aglomerate si caile navigabile din jurul canalului mare.

12. Campanilul San Marco

Locuri de vizitat in Venetia Canilul San Marco

Fiind cea mai inalta structura din Venetia, campanilul este o cladire falnica care se afla la o inaltime colosala de 98,6 m.

Cladirea care se afla acum este de fapt o reconstructie, deoarece originalul sa prabusit in 1902. Creat initial in secolul al IX-lea, campanilul a fost folosit ca turn de veghe. De-a lungul anilor, turnul a fost avariat de incendii, cutremure si chiar fulgere.

Realizat dintr-un design simplu din caramida rosie, arborele principal este destul de simplu, dar carcasa clopotului si varful prezinta o multitudine de arcade si piatra, iar partea de sus are o statuie de aur a Ingerului Gabriel.

Admirati turnul din Piazza San Marco, dar si luati liftul pana sus pentru, eventual, cele mai bune vederi panoramice ale Venetiei.

Alte locuri de vizitat in Venetia:

13. San Giorgio Maggiore

san giorgio maggiore venetia
Locuri de vizitat in Venetia: San Giorgio Maggiore

Aceasta este una dintre insulele separate mai mici care nu este conectata la principalele canale ale Venetiei. San Giorgio Maggiore se afla la mica distanta de Bazinul Venetiei si Canalul Grande si se poate ajunge cu vaporeto sau cu taxiul acvatic privat.

Cel mai bine cunoscuta drept casa bisericii cu acelasi nume din secolul al XVI-lea, San Giorgio Maggiore este o insula mica situata peste laguna de Piata San Marco.

Pe insula se afla fantastica Manastire San Giorgio, Biserica San Giorgio Maggiore si campanilul mare care o oglindeste pe cel care se afla in Piata San Marco.

Plimbati-va prin portul mic si vedeti diferitele barci ancorate, vizitati fantastica biserica si manastire si urcati in campanil pentru vederi uimitoare inapoi spre orasul principal al Venetiei.

Proiectata de marele arhitect renascentist Andrea Palladio, biserica are o fatada imbracata cu marmura alba stralucitoare si un interior deschis si aerisit, care este racoritor fara supra-ornamentari.

Alterul principal este decorat de doua dintre cele mai bune picturi ale lui Tintoretto, „Cina cea de taina” si „Caderea Manei”. Vizitatorii pot urca cu liftul pana in varful clopotnitei neoclasice a bisericii pentru a se bucura de o priveliste spectaculoasa a Venetiei.

14. Murano

Locuri de vizitat in Venetia Murano

Murano este o alta insula din districtul Venetiei – Aceasta zona de pamant este de fapt alcatuita din mai multe insule mici conectate intre ele printr-o serie de canale si poduri (la fel ca Venetia). Murano are un farmec minunat si adesea nu este la fel de aglomerat caalte locuri de vizitat in Venetia.

Acest minunat oras insular are numeroase atractii, inclusiv Bazilica Santa Maria, Campo Santo Stefano si Palazzo Da Mula.

Mai mult, Murano este renumit pentru suflarea sticlei si puteti vedea demonstratii live la diferitele fabrici care sunt stabilite aici.

15. Insula Torcello

locuri de vizitat in Venetia Insula Torcelo

Daca sunteti in cautarea unei evadari linistite, insula Torcello ofera tocmai asta si este mult mai putin aglomerata decat zonele principale ale Venetiei.

Situat in extremitatea estica a partii principale a Venetiei, Torcello este amplasat in spatele Burano si se afla la aproximativ 45 de minute de Venetia cu un feribot obisnuit.

Plimbati-va pe strada principala din Torcello si admirati frumosul canal pana ajungeti la Biserica Santa Maria Assunta care are un design fantastic.

In plus, exista un muzeu dedicat care prezinta istoria acestui lant de insule si o varietate de magazine si restaurante.

16. Chiesa di Santa Maria Assunta

Locuri de vizitat in Venetia Chiesa di Santa Maria Assunta

Situata in regiunea Cannaregio din Venetia, Biserica Santa Maria Assunta este o structura fina care este cunoscuta si sub numele de I Gesuiti.

Fatada din fata a Bisericii are mai multe coloane de piatra, statui sculptate ornamentate ale figurilor religioase si o multime de detalii complicate – O usa imensa de bronz serveste drept intrare principala.

Construita in 1729, aceasta este una dintre cele mai noi biserici din Venetia, dar este inca importanta, iar interiorul contine o serie de opere de arta impresionante, cum ar fi Martiriul Sfantului Laurentiu de Titian.

In plus, lucrari de arta, fresce si detalii aurii acopera tavanul bisericii, iar cateva lucrari de arta cu motive frumoase aliniaza peretii si coloanele.

17. Basilica di Santa Maria della Salute

ocuri de vizitat in Venetia Basilica di Santa Maria della Salute

Situata intr-o pozitie pitoreasca la confluenta Marelui Canal, prima artera de apa a orasului si bazinul San Marco, inima lagunei venetiane, Basilica della Salute, asa cum o numesc in mod confidential venetienii, este una dintre cele mai importante din oras.

Posibil a doua cea mai renumita biserica din Venetia, Basilica di Santa Maria della Salute se afla pe partea opusa a marelui canal. Marcheaza si iese in evidenta fata de arhitectura din jur.

Cu un design baroc, aceasta biserica a fost finalizata in 1687 si este desemnata ca o bazilica minora a Bisericii Romano-Catolice.

Luand in centrul scenei pe Marele Canal, exteriorul este decorat cu patru statui ale apostolilor si turnurile cu domul principal deasupra orizontului. Interiorul da impresia de spatiu mare, iar designul hexagonal permite luminii sa intre.

Desi nu este decorata in acelasi grad ca si alte biserici din Italia, aceasta bazilica are o mare simetrie si este cu adevarat placuta la vedere.

18. Ca’ d’Oro

Locuri de vizitat in Venetia Ca’ d’oro

Cunoscut initial ca Palazzo Santa Sofia, dar acum cunoscut sub numele de Ca’ d’Oro, palatul din secolul al XV-lea a fost proiectat de arhitectul Giovanni Bon si fiul sau Bartolomeo. Desi fatada acestei splendide structuri nu mai prezinta ornamentatia care ia adus locului porecla de „casa de aur”, cladirea de acum roz si alb este un tezaur de arta.

Situat pe Marele Canal, Ca’ d’Oro gazduieste Museo Franchetti, numit dupa omul care a donat orasului palatul si intregul sau continut de picturi renascentiste, antichitati, sculpturi si ceramica.

19. Scuola Grande di San Rocco

Locuri de vizitat in Venetia Scuola Grande di San Rocco

Terminata in 1560, incantatoarea Scuola Grande di San Rocco a suferit aproape nicio modificare si modificare de atunci. Ca atare, vizitatorii pot privi cu uimire la camerele sale istorice, care gazduiesc atat de multe picturi minunate Tintoretto. Salonul Maggiore este uluitor de frumos, iar capodoperele lui Titian si Palma il Giovane nu fac decat sa adauge splendorii expuse.

Cladirea a fost fondata pentru a gazdui o confratie si poarta numele San Rocco; un sfant catolic despre care se spunea ca protejeaza oamenii de ciuma. Intr-adevar, popularitatea sa masiva a facut ca Scuola sa devina cea mai bogata din intreaga Venetie, iar acest lucru este amplu afisat in arhitectura fastuoasa si picturile frumoase pe care le gazduieste.

20. Ca’ Rezzonico

Locuri de vizitat in Venetia Ca’ Rezzonico

Dintre toate palatele impunatoare care marginesc Grand Canal, nicio cladire nu ilustreaza mai bine cum era viata in Venetia din secolul al XVIII-lea decat Ca’ Rezzonico. Folosita ca decor pentru filmul din 2005 „Casanova” cu Heath Ledger in rol principal, Grand Ballroom a palatului a gazduit petreceri exagerate de mai bine de 200 de ani.

Poetul englez Robert Browning a fost unul dintre ultimii care au facut din palazzo casa lui. Astazi, intreaga cladire este deschisa publicului sub numele de Museo del Settecento.

In timp ce multe dintre picturile expuse sunt reproduceri, fabuloasele fresce din tavan ale familiei Tiepolo sunt autentice si au fost restaurate la gloria lor originala.

Incantat de aceste locuri de vizitat in Venetia? Italia are atat de multe obiective turistice, s-ar putea sa iti placa si ,,Obiective Turistice Roma: 25 Locuri de vizitat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

Primesti notificati cu cele mai bune articole, oferte si ponturi de cazare in Romania.

You May Also Like