Top 26 cele mai frumoase castele medievale din lume

Total
0
Shares
Top 25 cele mai frumoase castele medievale din lume

In ciuda faptului ca Evul Mediu este denumit si Evul Intunecat, o perioada asociata cu un declin general dupa caderea Imperiului Roman, anumite relicve frumoase, cum ar fi castelele medievale, au supravietuit de-a lungul secolelor.

Peste tot in Europa, puteti gasi aceste fortarete, fiecare cu caracteristicile sale unice. Unele cocotate in varful unui munte, altele parca plutesc deasupra apei, iar unele aproape ascunse de copacul cu frunze de copaci, castele medievale trebuiau sa fie atat functionale, durabile, cat si usoare pentru ochi, avand in vedere ca multe erau o evadare catre regalitate si aristocrati.

Multe dintre castelele medievale ale Europei sunt iconice si usor de recunoscut, in timp ce altele sunt in afara drumurilor batute.

In primul rand, trebuie sa intelegem ca nu exista doua castele de piatra care au acelasi aspect, iar designul fiecarui castel depindea in mare masura de peisajul local, abilitatile, resursele si scopul si functia fiecarui castel.

Unele castele au fost concepute pentru a cultiva un aer de lux si grandoare, in timp ce altele au fost construite pentru activitati pur militariste, cu ziduri puternice care puteau fi usor aparate si sa ofere adapost populatiei locale.

Cele mai multe castele medievale au impartasit unele trasaturi comune, asa ca haideti sa aruncam o privire la unele dintre cele mai importante aspecte ale constructiei castelului de piatra.

Iata alegerea noastra cu cele mai frumoase castele medievale din lume:


1. Castelul Eltz, Germania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Eltz, Germania

Castelul Eltz a devenit in mod constant unul dintre cele mai fotografiate castele de pe Instagram, multi fotografi de peisaj aleg sa-l surprinda in orele ciudate ale zilei.

Castelul se afla pe varful unui deal inconjurat de o padure deasa, adaugand la senzatia misterioasa. Situat in Rheinland-Palatine, cunoscuta drept regiunea viticola Moselle, faimoasa pentru vinul Riesling, datorita pozitiei sale izolate, se simte departe de lumi.

La fel ca multe castele medievale, Castelul Eltz a cunoscut o parte echitabila de conflicte, dar nu a fost niciodata distrus de-a lungul secolelor. Interesant este ca familia Eltz detine stapanirea castelului pana in prezent.

2. Castelul Eilean Donan, Scotia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Eilean Donan, Scotia

Eilean Donan este poate unul dintre cele mai cunoscute castele medievale, usor de recunoscut de aproape oricine. Partial, datorita faptului ca a fost prezentat in filmul Highlander din 1986, dar si ca unul dintre locurile care trebuie vazute din Western Highlands din Scotia. Aceasta bijuterie de munte este situata pe o insula intre trei lacuri maritime – Loch Duich, Loch Long si Loch Alsh.

Din punct de vedere istoric, a fost o fortareata pentru Clanul Mackenzie si a fost infiintata in secolul al XIII-lea. Din pacate, castelul initial a suferit distrugeri in secolul al XVIII-lea in timpul rebeliunilor iacobite si a fost reconstruit in secolul al XX-lea.

3. Castelul Edinburgh, Scotia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Edinburgh, Scotia

O alta frumusete scotiana este Castelul Edinburgh. Asezata in varful Castle Rock, are vedere la capitala Scotiei. Deloc surprinzator, avand in vedere ca majoritatea castelelor medievale aveau locatii strategice; cheia era a putea vedea inamicul si a ramane greu de atins.

O istorie dramatica nu a crutat Castelul Edinburgh din cauza tensiunilor dintre Anglia si Scotia. In timpul Primului si al Doilea Razboi de Independenta Scotiana, proprietatea asupra castelului s-a schimbat de mai multe ori intre scotieni si englezi.

Pana in prezent, Castelul Edinburgh ramane o atractie de top pentru oricine viziteaza orasul, iar turistii pot lua parte la diferite excursii si evenimente ghidate. Si daca aceasta nu este ceasca ta de ceai, de ce sa nu te bucuri pur si simplu de privelistile uimitoare?


4. Castelul Bran, Romania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Bran, Romania

Cand vorbim despre castele medievale, mentionarea Romaniei este obligatorie. Majoritatea oamenilor se vor gandi imediat la Dracula si Transilvania. Multi considera Castelul Bran din centrul Romaniei legat direct de personajul lui Bram Stoker, insa nu exista legaturi directe cu acesta.

Castelul Bran se afla pe o fosta fortareata a cavalerilor teutoni, datand de la inceputul secolului al XIII-lea, dar castelul in sine a aparut pentru prima data in documente care dateaza din 1377.

Castelul se afla la aproximativ 2500 de picioare deasupra nivelului marii si se ridica intre copacii din jur. Are vedere spre satul pitoresc Bran, iar cele mai multe turnuri si turnulete ii confera o stare de spirit misterioasa.

In prezent, turistii pot vizita castelul si pot hoinari prin scarile inguste care duc la 60 de camere cu cherestea, interesant, multe dintre ele legate prin pasaje subterane

5. Castelul Kilkenny, Irlanda

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Kilkenny, Irlanda

Castelul Kilkenny din Irlanda este un castel de piatra anglo-normand, care de fapt a inceput ca un fort de lemn in a doua jumatate a secolului al XII-lea. De-a lungul secolelor, castelul a trecut prin mai multe modificari si pana in prezent poarta elemente de diferite stiluri arhitecturale, in principal de renastere gotica.

Locatia sa a fost istoric un punct strategic care controla trecerea raului Nore. In aceste zile, castelul este inconjurat de gradini vaste cu peluze ingrijite, unde vizitatorii se pot bucura incet si observa castelul. De asemenea, vizitatorii pot vizita interioarele castelului si se pot scufunda in maretia istorica.

6. Castelul Mont-Saint-Michel, Franta

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Mont-Saint-Michel, Franta

Putine locuri din lume sunt la fel de magice ca Golful Mont-Saint-Michel din Franta. Insula uimitoare situata unde Normandia si Bretania se intalnesc este de alta lume si unica. Chiar daca din punct de vedere tehnic nu este un castel, ar fi dificil pentru cineva sa-i nege maretia.

Ceea ce se afla in varful insulei este o manastire medievala care atrage pelerini de secole. Legenda spune ca episcopul Aubert dintr-un oras din apropiere a fost ordonat de insusi Arhanghelul Mihail sa construiasca o biserica in varful insulei. Constructia unei abatii benedictine a inceput la sfarsitul secolului al X-lea.

Peisajul din jurul insulei este in continua schimbare, deoarece mareele golfului se pot retrage rapid, dezvaluind o priveliste complet diferita. In timpul valului scazut, pe insula se poate ajunge pe jos si sute de turisti viziteaza in fiecare zi. Muzeele, biserica parohiala si manastirea sunt deschise vizitatorilor.

7. Castelul Windsor, Anglia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Windsor, Anglia

Posibil unul dintre cele mai faimoase castele din Europa este Castelul Windsor din Anglia, care a fost casa regalitatii britanice de secole. De cand Henric I a condus Anglia in secolul al XII-lea, acest palat din Berkshire a fost folosit de monarhul domnitor si, prin urmare, a avut cea mai lunga ocupare a unui palat din Europa.

Castelul este inconjurat de 13 acri de pamant si are o fortificatie, un palat si un mic oras. In prezent, castelul prezinta un design georgian si victorian bazat pe o structura medievala, cu trasaturi gotice.

Dupa cum v-ati astepta in orice casa a unui monarh, in castel apar piese de arta impresionante si renumite.

Fiind una dintre cele trei resedinte oficiale ale Reginei, este inca pe deplin operationala, iar atragerea turistilor nu este scopul sau principal. Vizitatorii se pot astepta sa viziteze apartamentele de stat, precum si Capela Sf. Gheorghe si sa asiste la schimbarea garzii.

8. Castelul Del Monte, Italia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Del Monte, Italia

Nu este surprinzator, majoritatea oamenilor se asteapta sa vada turnuri ascutite ridicandu-se deasupra varfurilor copacilor atunci cand se gandesc la castele medievale. Cu toate acestea, nu toate se potrivesc acestei descrieri, iar Castel del Monte din sudul Italiei iese cu siguranta in evidenta.

Cetatea din secolul al XIII-lea din regiunea Apulia a fost construita de imparatul Frederic al II-lea. Fatada octogonala ascetica si asemanatoare cetatii prezinta elemente din antichitatea clasica, Orientul islamic si goticul cistercian nord-european.

Castelul se afla pe un varf stancos intr-o padure retrasa, iar cladirea in sine nu a suferit modificari structurale semnificative.

9. Castelul Alhambra, Granada, Spania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Alhambra, Granada, Spania

Complexul de palat si fortareata din Andaluzia, Spania, cunoscut sub numele de Alhambra, a fost construit in secolul al XIII-lea de emirul nasrid Mohammed ben Al-Ahmar al Emiratului Granada. Construit deasupra fostelor ruine de fortificatii romane, a devenit palat regal in 1333, iar un secol mai tarziu locul a devenit Curtea Regala a lui Ferdinand si Isabella. Legenda spune ca Cristofor Columb a primit o aprobare pentru expeditia sa acolo.

Alhambra reflecta puternic elementele arhitecturii maure semnaturi ale domniei ultimei dinastii musulmane din Peninsula Iberica.

Numarul de vizitatori permis sa mearga la Alhambra este foarte limitat, prin urmare vizitele ar trebui planificate cu mult inainte de timp. Alhambra include Complexul Regal, Curtea Mirtilor, Sala Ambasadorilor, Sala Abencerrajes, Curtea Leilor si fantana si alte caracteristici.

10. Castelul Vianden, Luxenbourg

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Vianden, Luxenbourg

In micuta tara europeana Luxemburg, amplasata intre Franta, Germania si Belgia, exista unul dintre cele mai mari castele fortificate la vest de Rin – Castelul Vianden.

Chiar daca originile dateaza din secolul al X-lea, castelul a fost construit constant pe parcursul a trei secole intre secolul al XI-lea si al XIV-lea. Castelul Vianden este un exemplu de stil romanic cu arcade semi-circulare, chiar daca mai tarziu au existat completari gotice.

La fel ca multe alte castele medievale, Castelul Vianden se afla pe varful unui deal cu vedere la orasul Vianden.

Pana la inceputul secolului al XV-lea a fost sediul unor proeminenti conti de Vianden, cu legaturi stranse cu Familia Regala a Frantei si cu curtea imperiala germana.

11. Castelul Chateau De Suscinio, Franta

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Chateau De Suscinio, Franta

In nord-vestul Frantei, pe coasta Oceanului Atlantic, se afla Chateau de Suscinio. Proiectat pentru a fi resedinta ducilor de Bretanie, acest castel medieval tarziu are un castel cu sant, o capela in ruine, un porumbar si cateva anexe ruinate.

Chateau de Suscinio a fost initial menit sa fie un conac pentru gestionarea proprietatii agricole, cu toate acestea, la mijlocul secolului al XII-lea, a fost extins la un castel.

In timpul Razboaielor Trandafirilor, castelul a gazduit Jasper si Henry Tudors, precum si alti Lancastrieni exilati din Anglia.

Castelul este inconjurat de mlastini in care sunt prezente fauna si flora exceptionale.

Chateau de Suscinio este un exemplu medieval unic de cetati din Europa de Vest, deoarece ramane bine conservat, in timp ce altele au suferit daune semnificative din cauza incendiilor de tun.

12. Castelul Malbork, Polonia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Malbork, Polonia

Castelul Malbork, cunoscut si sub numele de Castelul Ordinului Teutonic din Malbork, este un castel si o fortareata din secolul al XIII-lea din nordul Poloniei. Potrivit UNESCO, este cel mai mare castel din lume masurat dupa suprafata terenului.

Cand a fost finalizat in 1406, a fost cel mai mare castel de caramida din lume. Datorita unui numar tot mai mare de cavaleri teutoni, castelul a fost extins de mai multe ori. La un moment dat, a gazduit peste 3000 de cavaleri.

Datorita locatiei sale strategice in apropierea Marii Baltice si a raului Vistula, cavalerii teutoni au putut sa colecteze taxe de drum de la navele comerciale si slepuri.

Castelul a fost grav avariat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar de atunci a fost reconstruit si este deschis pentru vizitatori.

13. Castelul insulei Trakai, Lituania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul insulei Trakai, Lituania

Intr-un mod similar cu Castelul Malbork din Polonia, Castelul Insulei Trakai din Lituania este un alt castel mare, unic, din caramida din Europa de Est. Situat pe lacul Galve, constructia castelului a inceput la sfarsitul secolului al XIV-lea si a fost terminat in primul deceniu al secolului al XV-lea.

Trakai a fost unul dintre principalele centre ale Marelui Ducat al Lituaniei. A avut o mare importanta strategica, dar si-a pierdut semnificatia militara la scurt timp dupa batalia de la Grunwald, cand Marele Ducat al Lituaniei a fost invins de armata lituano-polona.

Inainte de a fi grav avariat si in cele din urma cazut in disperare in secolul al XVII-lea, a servit si ca inchisoare. Castelul a fost reconstruit in stilul sau original in anii 1960.

14. Castelul Bodiam, Anglia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Bodiam, Anglia

O parte din semnificatia istorica a Angliei in aceste zile poate fi apreciata prin numeroasele castele imprastiate in toata tara, iar Castelul Bodiam este unul dintre cele mai cunoscute exemple medievale dupa Windsor.

Castelul cu sant din secolul al XIV-lea din East Sussex a fost construit de Sir Edward Dalyngrigge, un fost cavaler al lui Edward al III-lea. A fost menit sa apere zona impotriva invaziei franceze in timpul Razboiului de o suta de ani.

Castelul Bodiam este unul dintre putinele castele patrulatere si are camere pe peretii exteriori si curti interioare. Pana astazi, din pacate, interiorul castelului nu a mai ramas.

Castelul are o curte centrala si exista turnuri rotunjite si patrate, construite initial pentru aparare. Exista trei steme in arcul de deasupra portii principale.

15. Castelul Bojnice, Slovacia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Bojnice, Slovacia

Un romantic si aproape de basm este Castelul Bojnice din Slovacia. Deloc surprinzator, una dintre cele mai vizitate atractii din Slovacia.

Construit in secolul al XII-lea si restaurat la sfarsitul secolului al XIX-lea, Castelul Bojnice a fost pentru prima data detinut de Matei al III-lea Csak, care l-a primit in 1302 de la regele Ladislau al V-lea al Ungariei.

Castelul este cocotat pe un deal de travertin si in aceste zile are un muzeu artistic si istoric in interiorul zidurilor castelului. La sfarsitul primaverii, are loc Festivalul International al Fantomelor si Splorelor.

Castelul este inconjurat de un parc vast si frumos, care este parte integranta a acestui castel remarcabil.

16. Castelul Hohenwerfen, Austria

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Hohenwerfen, Austria

De la basm la fantomatic, urmatorul in lista noastra este Castelul Hohenwerfen din Austria. Inconjurat de Alpii Berchtesgaden si de Muntii Tennen adiacenti, acest castel medieval de stanca se afla la aproximativ 40 de mile sud de Salzburg.

Fortificatia a fost construita la sfarsitul secolului al XI-lea pentru a servi drept bastion strategic in varful unei stanci inalte de 500 de picioare. De-a lungul anilor, a servit nu numai ca baza militara pentru conducatorii din Salzburg, ci si ca resedinta si refugiu de vanatoare.

Mai tarziu, castelul a castigat o reputatie ciudata datorita faptului ca a fost folosit ca inchisoare de stat.

In prezent, complexul castelului serveste ca un muzeu care prezinta istoria si vasta colectie de arme. Un plus interesant este Centrul de soimarie, care ofera demonstratii de zbor folosind diferite pasari de prada, inclusiv vulturi, soimi, soimi si vulturi.

17. Castelul Chateau de Pierrefonds, Franta

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Chateau de Pierrefonds, Franta

Un exemplu exceptional de arhitectura militara medievala defensiva este Chateau de Pierrefonds din Franta. Robuste si gargantuane in aspectul sau, numeroasele turnuri care apar de deasupra varfurilor copacilor si fatada usoara a castelului au cu siguranta un anumit atractiv.

A fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea si inceputul secolului al XV-lea. Ulterior a fost distrusa si a ramas o ruina timp de mai bine de doua secole. Napoleon I l-a cumparat in 1810 cu mai putin de 3.000 de franci.

Din 1862 este un monument de mare importanta istorica in Franta si a suferit o restaurare majora la sfarsitul secolului al XIX-lea.

De-a lungul anilor, a fost prezentat in multe filme si seriale TV, ceea ce l-a facut si mai recunoscut in intreaga lume.

18. Castelul Corvinilor, Romania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Corvinilor, Romania

In timp ce majoritatea oamenilor se gandesc la Dracula cand aud numele Transilvaniei, aceasta parte a Romaniei este cu adevarat renumita pentru castelele sale. Am mentionat deja Castelul Bran, iar aceasta lista nu ar fi completa fara a mentiona si Castelul Corvinilor.

Castelul a fost construit chiar la sfarsitul Evului Mediu si este proiectat in stil gotic-renascentist. Castelul Corvinilor este de fapt unul dintre cele mai mari castele din Europa.

Castelul are o structura mare si impunatoare, cu turnuri inalte, bastioane, o curte interioara, acoperisuri colorate divers si siruri de ferestre si balcoane decorate cu sculpturi in piatra. Turnul Buzdugan a fost construit in scop defensiv. Exteriorul sau este decorat cu elemente geometrice.

Castelul a servit drept cetate pana la mijlocul secolului al XIV-lea cand a devenit resedinta voievodului Transilvaniei, Iancu de Hunedoara.

Citeste si: Top 15 Cele mai frumoase castele din Romania

19. Castelul Hluboka, Republica Ceha

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Hluboka, Republica Ceha

Multe dintre castelele construite in Evul Mediu au servit drept fortarete militare menite pentru aparare si asta cu siguranta se vede in aspectul lor. Castelul Hluboka din Republica Ceha nu se numara printre acestea si prezinta un design gotic si, prin urmare, are o calitate destul de romantica din punct de vedere modern.

Chiar daca a fost construit in a doua jumatate a secolului al XIII-lea, castelul a fost extins in timpul Renasterii, apoi reconstruit intr-un castel baroc. Apoi a fost reconstruit din nou dupa ce Johann Adolf II von Schwarzenberg a ordonat reconstructia castelului pentru a se asemana cu stilul romantic al Castelului Windsor din Anglia.

20. Castelul Neuschwanstein, Germania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein a fost construit in secolul al XIX-lea de regele Ludwig al II-lea al Bavariei, cunoscut si sub numele de ,,regele nebun”. Oricat de nebun ar fi fost, stilul sau de viata excentric si imaginatia au dat cu siguranta nastere castelului arhetipal de basm. Este cu adevarat unic, chiar si in Germania, care are atat de multe castele adevarate si uimitoare.

Castelul Neuschwanstein se afla pe varful unui deal accidentat, cu turnulele sale albastre si fatada de calcar alb. Este atat de magnific incat a inspirat Castelul Cenusareasa al lui Walt Disney.

Castelul Neuschwanstein este ascuns in Schwangau, Bavaria, care se afla pe granita dintre Germania si Austria. Este la aproximativ 109 km sud-vest de Munchen. Citeste si: Locuri de vizitat in Munchen: 25 obiective turistice

21. Castelul Doorwerth, Olanda

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Doorwerth, Olanda

Nu departe de Arnhem se afla fermecatorul castel Doorwerth, situat pe raul Rin. Primul castel, probabil o structura din lemn, a fost mentionat pentru prima data in documente in jurul celei de-a doua jumatate a secolului al XIII-lea. Mai tarziu a fost reconstruita din piatra.

Castelul Doorwerth are un aspect unic si cu adevarat incantator. Imprejurimile sale pitoresti contribuie la caracter si, in ciuda faptului ca este inconjurat de un sant, se simte primitor.

Terenul castelului are unul dintre cei mai batrani copaci din Olanda. Salcamul a fost plantat acolo in jurul anului 1600.

In prezent, castelul este deschis pentru vizitatori, are trei muzee, iar impresionanta sala mare este disponibila pentru evenimente si receptii.

22. Castelul Chateau Du Haut-Koenigsbourg, Franta

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Chateau Du Haut-Koenigsbourg, Franta

Cu vedere la campia Alsaciana spre Padurea Neagra, cocotat in muntii Vosges se afla Chateau du Haut-Koenigsbourg. Primele inregistrari ale unui castel construit in munti dateaza din 1147.

Acest castel medieval are toate caracteristicile necesare pentru o cetate, iar locatia strategica a permis observarea si retragerea, daca este necesar.

La parter, are locuinta si donjonul, precum si marele bastion. La primul etaj exista mai multe spatii de locuit, iar la etajul al doilea sunt camere frumoase.

Castelul este construit din gresie roz, care este larg prezentata in aceasta regiune a Frantei si Germaniei.

23. Castelul Fenis, Italia

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Fenis, Italia

Castelul Fenis este situat pe varful unei mici dealuri, spre deosebire de multe alte castele construite in scopuri militare si de aparare. In ciuda structurii sale de aparare, functia sa era doar sa fie sediul familiei Challant.

Designul sau este robust, dar armonios. Dispunerea sa pentagonala are colturi cu turnuri rotunde. O exceptie este coltul de sud-vest, care are un turn masiv si coltul sudic cu un turn cu plan patrat. Turnul este imprejmuit intr-un zid dublu perimetral, cu turnuri de veghe legate printr-o pasarela.

Turnul patrat ofera acces la castel, iar curtea interioara are o scara semicirculara si balcon din lemn, decorat cu fresce rafinate.

24. Castelul De Coca, Spania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul De Coca, Spania

In centrul Spaniei, in Segovia, se afla Castillo de Coca. Designul unic al castelului va parea pentru majoritatea celor prezentate in Game of Thrones, dar, in realitate, acest castel din secolul al XV-lea este unul dintre cele mai bune exemple de zidarie mudejar spaniola. Incorporeaza designul si constructia musulmana maur cu arhitectura gotica.

Caramizile folosite la constructia Castillo de Coca sunt diferite de caramizile obisnuite, deoarece sunt intarite pentru a rezista atacului inamic.

Modelele geometrice prezentate in castel sunt un hibrid de arhitectura maur-musulmana si gotica crestina.

Sistemul de aparare al castelului are trei niveluri formate din circuite de ziduri inchise intr-un sant si un donjon central.

25. Castelul Karlstejn, Republica Ceha

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Karlstejn, Republica Ceha

Construit la mijlocul secolului al XIV-lea, Castelul Karlstejn din Republica Ceha a servit ca loc de pastrare a regaliei imperiale, a bijuteriilor coroanei, a relicvelor sfinte si a altor comori regale.

Castelul este situat la aproximativ 20 de mile de Praga si este una dintre cele mai vizitate atractii din Republica Ceha.

Asa cum a fost intentionat in scopul sau, castelul avea un sistem extins de aparare. Nu numai ca este situat pe un deal, dar are si un sant, un pod mobil, un crenel, doua porti si un bastion. Elementele arhitecturale sunt in principal gotice.

26. Castelul Burghausen, Germania

cele mai frumoase castele medievale din lume – Castelul Burghausen, Germania

Castelul Burghausen, cu aproape toate fortificatiile sale medievale intacte, este unul dintre cele mai mari complexe de castele din lume si cel mai lung, potrivit companiei Guinness World Records.

Acest castel medieval bavarez a fost a doua resedinta a ducilor din Bavaria Inferioara.

Este construita in stil gotic, cu o curte interioara si cinci curti exterioare.

Situat in apropierea granitelor Germaniei si Austriei, castelul ofera vederi de neegalat asupra imprejurimilor sale si este un must-see atunci cand vizitati Bavaria Inferioara. Galeria din interiorul castelului are o colectie de tablouri din gotic tarziu si un ciclu de imagini monumental care ilustreaza istoria Bavariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

Primesti notificati cu cele mai bune articole, oferte si ponturi de cazare in Romania.

You May Also Like