Spania – Tot ce trebuie sa știi despre Spania

Total
0
Shares
Spania-Tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-Spania

Spania este una dintre cele mai frumoase și mai interesante destinații de vacanță din Europa. Cu o istorie bogată, cultură vibrantă și peisaje spectaculoase, această țară captivantă oferă ceva pentru toată lumea. Dacă sunteți în căutarea unei aventuri exotice sau pur și simplu vreți să vedeți ce are de oferit Spania, acest articol v-ar putea fi de folos! Citind acest articol vei descoperi tot ce trebuie să știi despre Spania, cum ar fi obiceiurile sale culturale, activitatile turistice populare și peisajele sale incredibile.

De la arhitectura sa impresionantă la plajele albastre ale Mediteranei, Spania are multe de oferit tuturor tipurilor de turisti. Acest articol va explora cultura spaniolă și locurile interesante care fac ca această micuța țară să fie una dintre cele mai populare destinații din Europa. Veți afla despre produsele locale precum tapasul sau paella, precum și despre obiceiuri care fac ca această destinație să fie unică.

Articolul se va concentra pe toate aspectele ce trebuie sã ştiti despre Spania atunci când planificati o excursie acolo: muzeele interesante, sporturile acvatice populare, parcurile naţionale minunate şi nenumarate alte lucruri pe care le veţi descoperii in timpul calatorie

1. Geografia și climatul din Spania

Spania se află în Europa de Sud-Vest. Are coastă la Marea Mediterană și Atlanticul, precum și frontiera cu Franța și Andorra. Spania are o zonă montană din cea mai mare parte. Cordilierele Pirinei, care au vârfuri de peste 3000 de metri, se întind pe frontiera cu Franța, iar Munții Gredos sunt localizați în centrul țării.

Regiunile costiere ale Spaniei au un climat mediteranean cu temperaturi ridicate în timpul verii și scăzute în timpul iernii. Temperaturile sunt mai scăzute în zonele muntoase decât în ​​zonele joase ale Spaniei, ceea ce duce la variații regionale ale climei. Regimurile ploioase sunt variate; cele mai multe precipitații se produc pe coasta atlanticului și pe coasta mediteraneană de vest a Spaniei.

Unele zone din sud-est sunt foarte secetoase, iar alte regiuni pot fi inundate prin precipitații abundente ilegale. Aceste condiții climatice variază considerabil de la o regiune la alta, oferind turismului variante diferite pentru experiențele sale in Spania.

2. Istoria Spaniei

Spania – Istoria Spaniei

Spania, situata in sudul Europei, a fost ocupata de o varietate de triburi si popoare in mileniul al patrulea i.Hr., cum ar fi dacii, fenicienii si celii. Acestia au creat un stil distinctiv de viata, care a format baza pentru cultura Spaniei moderne. In secolul al cincilea i.Hr., romanii au invadat Peninsula Iberica si au fondat provinciile Hispania, Lusitania si Galia Citerior. Acestea au ramas sub controlul Romei timp de aproximativ 500 de ani pana la cucerirea musulmana din secolul al optulea d.Hr.

Cuceritorii musulmani au creat statul Al-Andalus intre anii 711-1492, care s-a extins pe teritoriul actualei Spanie si Portugalia. In acest moment istoric, cultura Spaniei a absorbit influente musulmane si crestine, creand un amestec unic intre cele doua religii. Intretinerea autonomiei Al-Andalus s-a terminat in anii 1492 atunci cand statul Reconquista a fost fondat prin unirea teritoriala a Regatului Castiliei cu regatul Aragonesei.

In anii care au urmat Reconquistei, Spania a prosperat ca tara europeana puternica printr-o mare varietate de domenii cultural-artistice si economice. A contribuit la expansiune coloniala europeana in America Latina si Caraibe prin descoperiri maritme importante ale lui Christopher Columbus in 1492 si Vasco da Gama in 1498.

De asemenea, Imperiu colonial spaniol s-a extins catre Asia Pacific si Africa Occidentala prin explorari ale lui Ferdinand Magellan in 1519 si Alejandro Malaspina in 1789 -1794 . Cu toate acestea, decadere economico-militară s-au produs în secolurile ulterioare și Spania modernă se concentrează acum pe integrarea economică și politică europeană ca membru fondator al Uniunii Europene (UE).

3. Cultura și tradiții spaniole

Spania – Cultura și tradiții spaniole

Cultura și tradițiile Spaniei sunt adânci și variate, reflectând influențele istorice ale Imperiului Roman, al catolicismului și al culturilor musulmane. Spaniolii își văd originea ca fiind legată de aceste trei tradiții principale.

Mâncarea spaniolă este una dintre cele mai vechi și mai populare culturi culinare din lume. Spaniolii sunt cunoscuți pentru produsele lor de carne de porc proaspete, precum și pentru șofran și ulei de măsline extravirgin. De asemenea, lor le place să bea vinuri curate, care se potrivesc perfect cu bucatele sale delicioase.

Arta spaniolă este o parte importantă a culturii lor variate. Arta spaniolă include sculpturile medievale, picturile barocilor spanioli și arhitectura modernă mozaicată. Muzica spaniolă are o varietate de stiluri, inclusiv flamenco și salsa, care se bucură de popularitate internaţională. Teatrul spaniol este la fel de divers ca şi artele vizuale şi muzica sa; aceasta include dramaturgia clasicelor autori spaniol şi comediile moderne ale scenaristului contemporan Pedro Almodovar.

Literatura spaniolă are o istorie profundă care datează din secolul al optulea înainte de Hristos cu poezia epica “Cantarul Cid”. Modernizarea literaturii spaniole a fost fructificat prin contribuția constanta a multor autori precum Miguel de Cervantes și Federico García Lorca. Literatura moderna spaniola are numeroase genuri ştiințifice, romane politice, studii feministe si comentariu social satiric care caută sa evalueze realitatea socială in fata lucrurilor bune si rele din Spania actuală.

4. Limba oficială și alte limbi vorbite in Spania

Limba oficială a Spaniei este spaniola, cunoscută și sub numele de castiliană. Aceasta se vorbește în toate regiunile țării, dar poate avea diferențe de dialect. De exemplu, accentul și vocabularul pot fi diferite în sudul Spaniei față de nord. În plus, există alte limbi care sunt vorbite în Spania, cum ar fi catalană, galicia și bască.

Aceste limbi sunt mai puțin răspândite decât spaniola, iar majoritatea locuitorilor vorbesc cel puțin două limbi. Chiar și persoanele care nu sunt din această zonă pot învăța aceste limbi pentru a se conecta cu ceilalți locuitori. Există programe educaționale disponibile pentru a le face accesibile tuturor celor interesaţi.

În general, mulţi turişti sau chiar persoanele care vizitează Spania pentru prima dată pot comunica fie prin spaniolă, fie prin engleză sau franceză. Limba engleză este foarte popularizat în multe zone ale Spaniei – chiar și în zonele rurale – astfel când vine vorba despre comunicare cu stranierii limbajul englez devine principala opţiune. Pe lânga asta, multe institutii publice si companii private ofera servicii in mai multe limbi straine decat spaniola si engleza pentru a facilita comunicarea cu turistii si strainii prezenti in tara lor.

Este important ca oricine se intereseaza despre cultura si istoria Spanie sa-si insuseasca cunostintele necesare despre limbile vorbite in aceasta tara si sa incerce sa le foloseasca macar la un nivel basic atunci cand se adreseaza localnicilor . Astfel va creste gradul de respect reciproca intre partenerii din conversatia respectiva si va contribui la o experienta placuta pe tot parcursul calatorie tale in Spania!

5. Bucătăria spaniolă

Spania – Bucătăria spaniolă

Bucătăria spaniolă este una dintre cele mai variate și interesante din lume. Spaniolii sunt cunoscuți pentru a folosi produse proaspete, de înaltă calitate și pentru a crea mâncăruri cu arome și texturi delicioase. Tapas sunt un tip de preparate spaniole care se servesc ca gustare sau înainte de masa principală. Aceasta poate include, de exemplu, fructe de mare, carne tocată sau alte preparate stropite cu ulei de măsline extravirgin.

Fiecare regiune din Spania are propriile sale specialități culinare. Astfel, în Galicia se poate găsi supa tradițională galiciana care conține pește, cartofi și ceapă. Pe coasta mediteraneană există o varietate largă de preparate marine cum ar fi calamari friti sau homar la gratar. Paella este o mâncare spaniolo-valenciană ce conţine orez și ingrediente diverse cum ar fi carne tocată sau fructe de mare. Aceasta poate fi servitã caldã sau rece, în funcţie de preferinţele personale ale bucătarului şi ale consumatorului.

Cea mai popularã variantã este paella Valenciana care conţine carne şi legume precum roşii și ardei gras. Aceste feluri de mâncare pot fi gãsite la restaurantele spaniole din orice colţ al lumii. Datoritã varietãţii vastee a bucãtãrie spaniole existã opţiuni pentru orice fel de dietã sau preferinţe culinare. Mâncând aceste preparate delicioase, puteţi experimenta istoria culinarie a Spaniei chiar acasã!

6. Atracții turistice in Spania

Spania – Atracții turistice

Spania este plină de atracții turistice. Una dintre principalele destinații este orașul Barcelona, care oferă o varietate de muzee, monumente și alte obiective culturale. Unele dintre cele mai cunoscute sunt Sagrada Familia, Park Guell și Casa Mila. De asemenea, există numeroase parcuri și grădini în orașul Barcelona, cum ar fi Parcul Ciutadella și Jardins del Turó del Putxet.

Alte locuri populare din Spania includ Alhambra din Granada, Mezquita din Cordoba și Castelul Morosini-Grimaldi din Mallorca. Aceste clădiri istorice sunt unele dintre cele mai bine conservate din lume și sunt adevărate minuni arhitectonice. De asemenea, există multe plaje frumoase în Spania, cum ar fi Costa Brava sau Costa Blanca. Acestea sunt ideale pentru cei care caută relaxare sau vor să exploreze mediul natural al acestei țări minunate.

Spania are foarte multe de oferit turiştilor şi vizitatorilor: de la istorie şi cultură la naturaleţe şi relaxare pe plajele sale superbe. Cu siguranţă veţi găsi ceva interesant şi captivant în această destinaţie exotică!

Citeste si: Obiective turistice Madrid – 21 Locuri de vizitat

7. Festivaluri și evenimente spaniole

Spania – Festivaluri și evenimente spaniole

Spania găzduiește o varietate de festivaluri și evenimente interesante și variate. Fiecare provincie are propriile sale festivaluri, dar unele sunt celebre în întreaga țară – precum Festivalul Internațional al Filmului din San Sebastian, celebrat în septembrie. Acest festival atrage cineaști și spectatori din toată lumea pentru a viziona filme noi, precum și artiști care organizează spectacole. De asemenea, există Festivalul de Teatru din Barcelona, care este un eveniment anual ce se desfasoara in august si cuprinde mai multe reprezentatii teatrale si spectacole de opera.

Un alt festival important este Feria de Abril din Sevilia. Această celebrare a traditiilor andaluze se desfasoara in timpul primaverii și include muzică tradiţională spaniolă, flamenco, parade la care participa cai frumos ornamentati si concursuri de taurine. Cu toate acestea, cel mai faimoseveniment al Spaniei este probabil Running of the Bulls din Pamplona – cu siguranţǎ ceva unic!

Orice vizitator al Spaniei nu ar trebui sa rateze niciodata ocazia de a experimenta unul sau mai multe dintre aceste evenimente culturale captivante. Fiecare oferǎ prilejuri extraordinare pentru a admira splendoarea culturala spaniola si peisajele spectaculoase ale tarii.

De asemenea, luptele cu tauri, cunoscute sub numele de coride, reprezintă evenimente culturale tradiționale, care se celebrează în Spania. Corida este o tradiție populară spaniolă care constă în lupta între un taur și un torero, care încearcă să-l doboare prin manevre artistice cu ajutorul unei cape și a unor săbii.

Spectacolul începe cu introducerea torero-ului, care face o demonstrație de măiestrie cu capa în fața taurului. Apoi, taurul este eliberat în arenă și torero-ul începe lupta, folosind cape și muleta pentru a-și atrage atenția și a-l face să atace. Scopul final este să-l doboare pe taur cu o sabie, într-un mod considerat artistic. Însă, în multe cazuri, taurul este lăsat să sângereze și să sufere înainte de a fi ucis.

Corida este o tradiție controversată și mulți oameni se opun acestui tip de spectacol, considerându-l barbar și crud. În ciuda protestelor și a eforturilor de a o interzice, corida rămâne încă populară în unele regiuni din Spania și în alte țări de pe glob.

8. Transportul public in Spania

Spania – Transportul public

Transportul public este o modalitate excelentă de a vedea Spania. Există diverse tipuri de transport disponibile, cum ar fi trenurile, autobuzele și chiar avioanele. Fiecare oferă călătorilor oportunitatea de a explora toată țara spațial. Trenurile sunt foarte populare în Spania și se pot folosi pentru a călători dintr-o destinație la alta. Există suficiente linii feroviare în întreaga țară care leagă majoritatea orașelor importante din Spania.

Autobuzele sunt, de asemenea, un mijloc popular de transport în Spania. Sunt foarte ieftine și oferă o modalitate uimitoare de a explora lumea Spaniei. Companiile aeriene sunt cea mai rapidă modalitate de a călători în țară sau chiar afarã din ea. Se poate face rezervarea online cu ușurinţã și se pot gãsi numeroase oferte bune pe piaţã. Acestea fac ca transportul aerian sã fie unul dintre cele mai convenabile mijloace de transport disponibile în Spania astãzi.

Toate aceste forme de transport public oferă călătorilor posibilitatea unei călătorii relaxante prin frumuseţea şi diversitatea teritorială a Spaniei. Indiferent ce metoda de transport preferati, există multe opţiuni disponibile pentru a vedea lumea spaniolǎ.

9. Obiective de vizitat în afara orașelor mari din Spania

Spania – Obiective de vizitat în afara orașelor mari din Spania

Dacă vrei să vezi lumea în afara orașelor mari din Spania, există numeroase obiective de vizitat. Parcurile naturale sunt unele dintre cele mai populare destinații. De exemplu, Parcul Natural Doñana se află în sudul țării și oferă oportunități de birding, rezervoare împânzite cu specii rare de animale și plante precum și zone costiere spectaculoase.

Alte destinații includ Caminito del Rey, o potecă aflată la baza munților El Chorro care oferă priveliști spectaculoase. Apoi mai sunt cetatea medievală Peñíscola, Montserrat – un masiv stâncos din Catalonia, precum și parcul național Ordesa y Monte Perdido situat în Aragon unde poți vedea cascade impresionante și peisaje montane majestoase.

În plus faţă de asta, există multe alte obiective turistice minunate în afara oraşelor mari din Spania. De exemplu, Muzeul Guggenheim din Bilbao este renumit pentru designul modern al clădirii sale şi expozitiile sale captivante. Apoi exista Lugar de Donana – un sit arheologic situat lânga Parcul Natural Doñana – care a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO din partea Spaniei.

Alte obicteve turistice interesante includ Catedrala Santiago de Compostela si Zidurile Avila care datează din secolul XI si XII si reprezintă un foarte bun exemplu de arhitectură medievală spaniolă.

Existã multe locuri interesante pentru a explora în afarã oraselor mari ale Spanieia; de la parcuri naturale spectaculoase la muzee moderne şi monumente istorice fascinante. Aceste obicteve turistice permit ca vizitatorii sã exploreze mediul cultural divers al Spanieia şi sa experimenteze frumuseţea naturalǎ a acestei ţǎri exotice.

Citeste si: Locuri de vizitat in Barcelona – 23 obiective turistice

10. Insule ale Spaniei ca destinatii turistice

Spania – Insule ale Spaniei ca destinatii turistice

Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță cu plaje spectaculoase, peisaje impresionante și o cultură bogată, ar trebui să luați în considerare insulele spaniole. Fie că sunteți în căutarea unei vacanțe relaxante pe plajă sau a aventurii, insulele spaniole au ceva pentru toată lumea.

Insulele Canare sunt cele mai populare și mai cunoscute dintre toate insulele spaniole, datorită climei lor excelente și a peisajelor naturale impresionante. Tenerife este una dintre cele mai populare insule din Canare, cu plaje frumoase și un parc național impresionant. Fuerteventura este o altă insulă populară, cunoscută pentru plajele sale superbe și sporturile acvatice.

Insulele Baleare, printre care se numără celebrele Mallorca și Ibiza, sunt cunoscute pentru viața lor de noapte vibrantă și pentru plajele lor uimitoare. Mallorca este o destinație populară pentru cei care caută vacanțe relaxante, cu plaje frumoase și mâncare delicioasă. Ibiza este renumită pentru petrecerile sale de noapte și pentru viața sa culturală vibrantă.

În ceea ce privește curiozitățile, insulele spaniole sunt pline de istorie și cultură. Tenerife este locul unde se află vulcanul Teide, cel mai înalt munte din Spania și al treilea cel mai mare vulcan din lume. Mallorca are o istorie bogată și este cunoscută pentru arhitectura sa gotică și pentru Castelul Bellver, un castel circular unic în lume.

În concluzie, insulele spaniole oferă o varietate de experiențe turistice și sunt destinații ideale pentru toți cei care caută o vacanță relaxantă sau plină de aventură. Indiferent de insula pe care o alegeți, veți fi sigur că veți avea o experiență de neuitat în Spania.

11. Oportunităţile de cumpărături în Spania

Spania – Oportunităţile de cumpărături în Spania

În afară de obiectivele turistice, Spania oferă şi oportunităţi excelente de cumpărături. Fie că faci cumpărături în magazinele mari din oraşe sau în piaţele tradiţionale, vei găsi produse unice la preţuri bune. Magazinele care comercializează haine, incaltaminte si accesorii sunt peste tot in Spania. De asemenea, puteţi găsi produse artizanale locale si produse alimentare tradiționale.

Exista multe magazine și piețe de deschis în principalele oraşe ale Spaniei, unde vânzatorii încearcă să te convinga să cumperi produsele lor prin oferte mai bune. Ofertele speciale pot fi găsite adesea într-un mod inovativ. Uneori chiar se organizeazã serbãri tematice sau festivaluri care atrag multe persoane interesate sã cumpere cele mai noi produse și articole inovatoare pe care le poate oferi aceastã țarã exoticã.

Dacã ești dispus să negociezi cu vânzatorii profesionisti, vei putea obtine oferte foarte bune pentru toate produsele alese. De asemenea, exista numeroase magazine outlet care ofera produse la jumãtate de preț fațã de prețul original al magazinelor obisnuite din marile centre comerciale.

Astfel vei fi capabil sa faci economii considerabile si sa cumperi mai mult decât in mod normal ar fi fost posibil. Aceste magazine outlet pot fi găsite in majoritatea orașelor spațioase ale Spaniei si au adeseori reducerile celor mai populare branduri spaniole si internaționale . Cu siguranță când te vezi înconjurat cu atâta bogăție și diversitate cumpărăturilor va fi un moment pe care nu îl vei uita curând!

Întrebări frecvente

Care sunt prețurile medii de cazare în Spania?

Când vine vorba de călătorii în Spania, una dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare este costul de cazare. Din fericire, există o varietate de opțiuni pentru cazare în Spania, care se potrivesc tuturor buzunarelor. Prețurile medii pentru cazarea unei nopți variază între 50 și 200 de euro, în funcție de locația aleasă și tipul de hotel pe care îl alegeți. Majoritatea oraşelor mari oferă o gamă largă de preţuri şi opţiuni pentru toate buzunarele.

Există o mulțime de hoteluri accesibile cu preţuri scăzute în orice localitate din Spania, iar preţurile medii se situează între 40 și 60 € pe noapte. De asemenea, puteţi găsi camere mai ieftine la hosteluri sau pensiuni. Acestea sunt adesea foarte bine situat şi oferind conditii decente la preţuri atractive. Dacă sunteţi dispus să cheltuiţi puţin mai mult, exista hoteluri moderne cu facilitati suplimentare cum ar fi spa-uri si restaurante premium. Preţurile acestora pornesc de la 80 €/noapte si pot urca chiar pana la 250 €/noapte in destinatii selectate precum Barcelona sau Madrid.

In plus fata de aceste optiuni obisnuite, exista si alte modalitati inovatoare prin care puteti avea parte de experiente unice in timpul calatorie dumneavoastra in Spania. Puteti rezerva apartamentele private disponibile prin intermediul platformelor precum Airbnb si Booking.com sau chiar sa inchiriat casuta traditionala spaniola numita Casas rurales. Aceste optiuni sunt adesea mai ieftine decât hotelurile si vi ofera posibilitatea sa experimentati cultura locala intr-o maniera autentica si relaxanta!

Care sunt cele mai populare activități de petrecere a timpului liber în Spania?

În Spania, există o mulțime de activități pentru a petrece timpul liber. Oamenii pot găsi ceva distractiv în orice parte a țării, fie că locuiesc acolo sau vizitează. Cele mai populare activități de petrecere a timpului liber sunt în aer liber și culturale.

Atunci când vine vorba de activitățile în aer liber, plajele se numară printre cele mai populare optiuni. Plaja este un loc minunat pentru a sta relaxat sau chiar să practici diverse sporturi nautice precum surfarea sau caiacul. De asemenea, se pot practica sporturi precum golf, pescuitul și drumeția.

Activitatile culturale sunt la fel de populare in Spania ca si activitatile in aer liber. Există numeroase festivaluri și evenimente care se desfasoara in intreg anul si ofera ocazia de a experimenta traditiile locale. De asemenea, exista multe muzee, galerii de arta și teatre care permit oamenilor să exploreze istoria și cultura spaniolilor pe parcursul mai multor secole. Datorită varietatii sale culturale, Spania oferã turistilor posibilitatea de a descoperi noi lucruri interesante și uimitoare despre aceastã țarã minunatã.

Indiferent dacã vorbim despre plaje sau festivaluri culturale, existã o mulţime de modalitati prin care turistii pot petrece timpul lor liber in Spania intr-un mod memorabil si placut. Acestea sunt cele mai populare activitati din aceasta tara si merita explorata!

Care sunt orele de deschidere șî închidere ale magazinelor din Spania?

În Spania, orarul magazinului poate varia de la o locație la alta. Unele magazine s-ar putea deschide mai devreme sau mai târziu, în funcție de anumite circumstanțe. De obicei, orarul magazinelor spagnole este destul de flexibil și se pot schimba din cauza unor evenimente speciale sau a stărilor meteo nefavorabile. Pentru a ști ce ore are fiecare magazin în parte, cel mai bine ar fi să verificați online sau să sunați pentru informații.

Majoritatea magazinelor din Spania au orele lor specifice de deschidere și închidere. Multe magazine se deschid dimineața devreme și se închid seara târziu, între orele 8:00 și 23:00 sau 24:00. Există totuși magazine care ar putea avea program mai scurt decât acesta, ajungând chiar până la orele 15:00 – 18:00. Acestea sunt însă rareori întâlnite.

Dacă sunteți interesaţi să vizitaţi magazine din Spania, atunci vă recomandăm să verificaţi cu atenţie programul acestora. Magazinul pe care vreţi să-l vizitaţi ar putea fi deschis doar câteva zile pe săptamâna sau doar la anumite intervale orare, iar pregătirea va face diferenţa!

Există vreun program de vizitare pentru muzeele din Spania?

Exista vreun program de vizitare pentru muzeele din Spania? Acest lucru este o intrebare importanta pe care multi turisti se intreaba. Exista mai multe optiuni disponibile pentru cei care doresc sa viziteze muzeele din aceasta tara europeana frumoasa.

In primul rand, exista mai multe optiuni de bilete disponibile pentru cei care vor sa viziteze un muzeu. De exemplu, in unele cazuri, pot fi cumparate bilete individuale care au o durata limitata, cum ar fi o zi sau chiar o ora. Alte optiuni includ bilete multiple și abonamente lunare sau anuale ale muzeelor care permit accesul nelimitat la acestea. In plus, exista , de asemenea, programe specializate precum excursii ghidate și programe tematice oferite de anumite institutii culturale.

In al doilea rand, exista numeroase informatii despre programele muzeelor disponibile online. Primul loc in care te poti uita este site-ul web al fiecarui muzeu in parte. Acestea ofera informatii despre tarifele de intrare si orarul de functionare si programul evenimentelor speciale organizate periodic in interiorul muzeelor respective.

De asemenea, există și website-uri dedicate turismului cultural din Spania pe care le pot folosi cei interesati pentru a obtine informatii detaliate despre programele muzeelor si activitatile culturale din regiunea respectiva.

Avand toate aceste resurse la indemana, turistii pot face alegerile potrivite atunci cand decid sa viziteze un muzeu din Spania si sa se bucure de experientele culturale pe care acesta le ofera.

Concluzie

In concluzie, Spania oferă o mulțime de lucruri de făcut și vedere. Măsuri stricte au fost luate pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, iar prețurile medii de cazare sunt rezonabile. În plus, există multe activități distractive pe care le poți face, cum ar fi plimbarea pe plajele sale uimitoare, cumpărături în magazinele locale sau vizitarea muzeelelor și monumentelor istorice.

Orele de deschidere și închidere ale magazinelor variază în funcție de zona din Spania și se pot modifica pe parcursul anului. De asemenea, există programe speciale disponibile pentru vizitatorii muzeelelor din Spania. Acestea fiind spuse, m-am bucurat să aflu despre toate aceste lucruri minunate pe care le poate oferi Spania și mi-as dori cu siguranță să merg acolo într-o zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

Primesti notificati cu cele mai bune articole, oferte si ponturi de cazare in Romania.

You May Also Like