Locuri de vizitat in Paris: 60 Obiective turistice

Total
0
Shares
locuri de vizitat in paris obiective turistice

Chiar daca nu ati fost niciodata la Paris, s-ar putea sa simtiti ca stiti deja Orasul Luminii. In majoritatea oraselor din lume ati fi uimit incercand sa gasiti 60 de locuri de vizitat in Paris insa sunt cu adevarat multe obiective turistice valoroase de punctat.

Aceasta este cantitatea de muzee si atractii care atrage turistii, pe care le cunoastem si le iubim cu totii, insa in Paris nu va lipsi niciodata inspiratia pentru a gasi mereu cateceva de vizitat. Credem ca ai putea face inca 75 de alegeri si totusi gasesti timp din viata ta sa vizitezi Parisul.

Sa aruncam o privire asupra celor mai bune locuri de vizitat in Paris :

1. Luvru

Locuri de vizitat in Paris: Luvru, Paris

Cel mai mare si mai vizitat muzeu de arta din lume are mai mult decat suficient material pentru un articol propriu.

Palatul Luvru a inceput ca o fortareata medievala, inainte de a deveni o galerie pentru artistii care studiaza antichitatile si operele vechilor maestri in anii 1700.

Exista antichitati din zeci de culturi mondiale si o colectie de arta renascentista si baroca care face rusine toate celelalte muzee din lume.

Daca sunteti presat de timp, vedeti creme de la creme precum victoria inaripata a Samotraciei, in varsta de 2.200 de ani, Libertatea conducand poporul (Delacroix), Portretul lui Francois I (Jean Clouet), enigmatica Gabrielle d’Estrees si una dintre surorile ei (Necunoscuta) si bineinteles Mona Lisa (Leonardo da Vinci).

2. Muzeul d’Orsay

Locuri de vizitat in Paris: Muzeul D’Orsay, Paris

In limitele uimitoare ale unei statii de cale ferata Beaux-Arts se afla un compendiu de arta si cultura franceza de la mijlocul secolului al XIX-lea pana in 1914. Gare d’Orsay se afla pe malul stang al Senei si a fost finalizata in 1900 pentru Exposition Universelle .

Dupa ce a devenit invechit pentru calatoriile feroviare moderne, cladirea a ramas inactiva inainte de a fi listata si transformata intr-unul dintre cele mai mari muzee de arta din lume, umpland golul dintre Luvru si Muzeul National de Arta Moderna de la Centrul Pompidou.

In acest mediu de neuitat se gasesc zeci de opere de arta iconice ale impresionistilor si postimpresionistilor precum Renoir (Bal du Moulin de la Galette), Cezanne (The Card Players and Mures and Orange), van Gogh (Starry Night Over the Rhone) si Manet (Le Dejeuner sur l’Herbe).

3. Turnul Eiffel

Locuri de vizitat in Paris: turnul Eiffel

Chiar si luand la bord cozile si masurile de siguranta, cum ai putea veni la Paris si sa nu urci unul dintre cele mai faimoase repere din lume? Construit la timp pentru Targul Mondial din 1889, turnul se ridica la 324 de metri si a fost cea mai inalta structura din tara pana la finalizarea viaductului Millau in 2004. Ca atractie, nu are nevoie de introducere.

Daca sunteti in oras pentru prima data, atunci trebuie sa fie o prioritate, dar daca va intoarceti dupa cativa ani, puteti observa noile repere ale orasului, cum ar fi Fondation Louis Vuitton, de pe puntile de observare.

Aproape 7 milioane de oameni urca in fiecare an pe Turnul Eiffel; majoritatea urca la primele doua niveluri, unde exista magazine si restaurante, in timp ce al treilea nivel este inca cel mai inalt punct de observare accesibil din Europa, la 276 de metri.

4. Notre-Dame de Paris

Locuri de vizitat in Paris: Notre-Dame De Paris

Priviti cel mai faimos si indragit monument gotic din lume, turnurile inconfundabile ale Notre-Dame se ridica din punctul de est al Ile de la Cite din Sena.

In centrul medieval al Parisului, catedrala a fost inceputa in 1163 si finalizata putin mai putin de 200 de ani mai tarziu.

Dupa ce a adus daune in Revolutie, acest monument a fost revitalizat in secolul al XIX-lea de catre maestrul restaurator Viollet-le-Duc.

Exista multe motive pentru a indrazni multimile si a vedea Notre-Dame, de la sculptura inegalabila de pe fatade (inclusiv faimoasele gargole), pana la vitrine, vitralii, clopot (consacrat in literatura de Victor Hugo) si viziunea ca poate fi avut din turnurile sale.

In ciuda Revolutiei, tezaurul are inca relicve precum Coroana de Spini, in timp ce poti privi trecutul indepartat al Parisului in sapaturile de la Cripta Arheologica.

5. Palatul Versailles

Palatul Versailles locuri de vizitat in Paris

Cel mai mare si poate cel mai faimos palat din lume nu este ceva de luat cu usurinta.

Marturie a opulentei si excesului vechiului regim, Versailles a crescut de la o cabana de vanatoare in secolul al XVII-lea la declaratia suprema de putere din secolul care a urmat.

Andre Le Notre, care a perfectionat stilul formal francez de gradina, si virtuosul artist si decorator Charles Le Brun sunt doar doi dintre maestrii care si-au pus amprenta la Versailles.

Ai nevoie de mult timp pentru a profita la maximum de palat, de apartamentele sale opulente si de Sala istorica a oglinzilor care le leaga.

Si palatul principal este doar un element, alaturi de terenurile uimitor de mari, Opera Regala, Canalul Mare, Bazinul Neptunului, Grand si Petit Trianon si sa nu uitam propriul sat idilic al Mariei Antoinette, Hameau de la Reine.

6. Hôtel des Invalides

Hôtel Des Invalides Locuri de vizitat in Paris

Ludovic al XIV-lea a fondat somptuosul Hotel des Invalides in 1670 pentru a gazdui veterani de razboi saraci si infirmati.

Cladirea indeplineste in continuare acest scop, ca o casa de batrani pentru militari si femei, dotata cu facilitati medicale.

Pentru militantii sau oamenii entuziasmati de istoria franceza exista si muzee cu teme martiale in interior.

Unul, Muzeul Planurilor, are modele tactice ale oraselor, concepute pentru comandantii militari din secolele 17, 18 si 19.

Muzeul Armatei este muzeul militar national din Franta si are armuri medievale, canoane, uniforme, figurine militare, artilerie, un tanc Renault FT17 si o racheta V-2.

Dome des Invalides este ceea ce vin multi, o fosta biserica si un loc de inmormantare pentru eroii militari. Aici mormantul de cuartit rosu si granit verde al lui Napoleon sta intr-o scobitura circulara sub cupola.

7. Musée de l’Orangerie

Musée De L’Orangerie Locuri de vizitat in Paris

Construita de Napoleon al III-lea, marea orangerie a Palatului Tuileries este un muzeu senzational pentru arta impresionista si moderna.

Cladirea fusese folosita intr-o varietate de utilizari inainte ca Monet sa-si doneze panourile Nympheas (nuferi) guvernului francez.

Acestea au fost un monument la sfarsitul Primului Razboi Mondial si sunt expuse in legendele camere ovale ale orangeriei.

Mai mult de 90 de ani mai tarziu, acest ciclu de opt picturi la parter ramane la fel de subtil ca oricand.

In subsol veti fi tratati in bucati de unele dintre cele mai ilustre nume din istoria artei, cum ar fi Paul Cezanne, Matisse, Renoir, Rousseau, Sisley, Picasso si Chaim Soutine.

8. Centrul Georges Pompidou

Centrul Georges Pompidou locuri de vizitat in Paris

Acum, la mai bine de 40 de ani dupa ce a incoltit in zona Beaubourg din arondismentul 4, Centrul postmodern Pompidou si designul sau interior-exterior pot provoca in continuare o reactie.

Inauntru, exista o biblioteca enorma si alaturi este IRCAM, institut de muzica avangardista.

Insa evenimentul principal este, desigur, Muzeul National de Arta Moderna, cel mai mare muzeu de arta moderna din Europa si unul dintre cele mai vizitate 10 muzee de arta din lume.

Colectiile includ toate miscarile notabile din modern si contemporan din 1905 pana in prezent.

Ganditi-va la Matisse, Picasso, Kandinsky, Braque, Calder si Klee, dar si la giganti din ultimii 60 de ani precum Yves Klein, Warhol, Lichtenstein, Nam June Paik si Joseph Beuys.

Exista, de asemenea, expozitii temporare majore la ultimul etaj panoramic: Jeff Koons, Henri Cartier-Bresson si Dali au aparut doar in ultimii cinci ani.

9. Arcul de Triumf

Arcul de Triumf locuri de vizitat in Paris

Pe Place de l’Etoile, la capatul vestic al Champs-Elysees, se afla monumentalul arc astilar ridicat pentru a celebra victoriile si a aminti razboaiele razboaielor revolutionare franceze si napoleoniene.

Arcul de Triumf se afla, de asemenea, in punctul central al Axe Historique, o linie lunga si dreapta care leaga monumente de la La Defense in vest cu Luvru in est.

Si in ceea ce priveste arcul, fatadele sale sunt sculptate cu reliefuri ale episoadelor cheie din anii 1790 si 1800, cum ar fi Batalia de la Austerlitz si Caderea Alexandriei.

Pe stalpi sunt grupuri sculpturale, inclusiv iconica Marsellaise, care are o personificare a libertatii inaripata care conduce voluntarii, pentru a simboliza revolta Revolutiei din 10 august.

Si, in cele din urma, numele liderilor militari ai zilei sunt gravate in stalpi, iar cei care au murit in lupta sunt subliniati.

10. Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle Locuri de vizitat in Paris

Incorporata in complexul labirintic al Palais de la Cite, sediul regilor Frantei pana in anii 1300, Sainte-Chapelle este o capela regala construita in doar zece ani pana in 1248. Aceasta este una dintre primele si cele mai importante lucrari de arhitectura gotica Rayonnant, un stil cunoscut pentru usurinta si sensul sau de inaltime, deoarece veti sti in momentul in care va uitati in sus la boltile albastre impodobite cu aur si presarate cu flori de lis.

Saint-Chapelle a primit ordinul regelui Ludovic al IX-lea sa contina relicva Coroanei de spini a lui Hristos, care a fost mutata de atunci in Notre-Dame.

Si, desi au existat unele daune in Revolutie, cele 15 vitralii uluitoare au supravietuit aproape nevatamate din secolul al XIII-lea si sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai bune din lume.

11. Musée Marmottan Monet

Musée Marmottan Monet Locuri de vizitat in Paris

Acest muzeu de pe varful estic al Bois de Boulogne a inceput ca un depozit pentru lucrari din Primul Imperiu (domnia lui Napoleon Bonaparte). Dar in anii 1950 si 60, Marmottanul a primit o serie de donatii masive de arta impresionista, inclusiv una de la Michel, al doilea fiu al lui Claude Monet.

Asadar, dintr-o lovitura, muzeul a avut cea mai mare colectie de picturi Monet din lume.

Printre acestea se numara Impression, Sunrise, descrierea fundamentala a lui Monet a portului din Le Havre, care a dat numele miscarii impresioniste.

Exista, de asemenea, piese din alte lumini ale perioadei, cum ar fi Renoir, Degas, Gauguin, Morisot, Sisley si multe altele.

Acea colectie de obiecte de arta si decorative din epoca napoleoniana ramane, impreuna cu un set fascinant de manuscrise medievale iluminate.

12. Place de la Concorde

Place de la Concorde Locuri de vizitat in Paris

Cea mai mare piata din Paris a fost trasata in 1755 si finalizata in 1772 intre Champs-Elysees si Gradina Tuileries.

La inceput a fost numit Place Louis XV, in timp ce la capatul nordic al pietei sunt cateva exemple splendide ale arhitecturii rococo Louis Quinze la moda in timpul domniei sale.

Dar vremurile s-au schimbat in curand, iar statuia ecvestra a lui Ludovic al XV-lea a fost demontata in 1789, cand piata a devenit cunoscuta sub numele de Place de la Revolution.

A fost infiintata o ghilotina si aici au fost executati stalpi ai nobilimii franceze, inclusiv Ludovic al XVI-lea si Marie Antoinette.

Astazi trebuie sa vedeti fantanile create in timpul domniei lui Louis-Philippe in anii 1830 si obeliscul vechi de 3.500 de ani din centru, care odinioara statea la intrarea in Templul Luxor.

13. Place des Vosges

Locul Des Vosges Locuri de vizitat in Paris

In cartierul Marais, lasati o ora sau cam asa sa va lasati in atmosfera istorica de pe aceasta piata.

Conceput si construit dintr-o data la inceputul secolului al XVII-lea, Place des Vosges este ceea ce a facut Marais atat de la moda pentru clasa superioara a Parisului in urmatorii 200 de ani.

Piata este inca captusita cu randuri de conace din caramida rosie in stil manierist Ludovic al XIII-lea, cu ferestre de lucerna si coloane de piatra alba.

Va puteti mira de arcadele de la parter sau puteti admira scena din gradina delicata din piata.

Multe dintre aceste conace sunt acum muzee, inclusiv unul care pastreaza resedinta lui Victor Hugo. Unii alti fosti rezidenti distinsi sunt femeia cu litere Madame de Sevigne si cardinalul Richelieu

14. Musée Rodin

Muzeul Rodin Locuri de vizitat in Paris

Cand August Rodin a murit in 1917, el a lasat mostenirea operelor si colectiei personale guvernului francez, cu conditia ca atelierul sau de la hotelul Biron sa fie transformat in muzeu.

Acest conac dateaza din anii 1700 si este un fundal potrivit pentru unele dintre cele mai celebre sculpturi din lume.

Cele mai mari lucrari ale lui Rodin precum Ganditorul, Sarutul, Burghezii din Calais si Portile iadului asteapta toate.

Muza lui Rodin, Camille Claudel este de asemenea reprezentata si exista mii de schite si fotografii, multe detinute chiar de Rodin.

Rodin a fost, de asemenea, un colectionar pasionat si a adunat antichitati antice din Egipt, Grecia si Roma, precum si picturi ale unor artisti contemporani precum Renoir si van Gogh.

15. Sacré-Coeur

Sacré-Coeur locuri de vizitat in Paris

In cel mai inalt punct al dealului Butte Montmartre se afla un monument nascut dintr-o catastrofa.

Conceput ca o bazilica romano-bizantina, Sacre-Coeur este cunoscut in intreaga lume si a fost inceput in 1875 ca penitenta pentru infrangerea Frantei in razboiul franco-prusac.

Piatra alba fantomatica este travertinul extras la sud de Paris la Chateau-Landon.

Mergeti inauntru pentru a vedea absida, care are unul dintre cele mai mari mozaicuri din lume in tavan, numit Hristos in Majestate. Pentru o vedere si mai completa a orasului, puteti escalada cupola iconica a bisericii.

16. Muzeul de Cluny

Muzeul De Cluny Locuri de vizitat in Paris

La sud de Ile de la Cite, de Sorbona, se afla in somptuosul conac gotic si renascentist al staretilor din Cluny.

Cea mai veche arhitectura a cladirii este din secolul al XIV-lea, iar in exterior puteti face oala in jurul gradinii si curtii medievale datand din secolul al XV-lea si infrumusetata cu zidarie complicata si ferestre cu crampoane.

Interiorul abunda de arta medievala de cea mai inalta ordine si are vitralii, smalt Limoges, fildes sculptat, manuscrise iluminate, aur din secolul al VIII-lea, reliefuri sculptate, fragmente arhitecturale si statui religioase.

Cea mai buna dintre toate este, insa, Doamna si Unicornul, un set de sase tapiserii din lana si matase tesute in Flandra in jurul anului 1500, vazute de multi ca varful artei in Evul Mediu.

De asemenea, pe site se afla resturile considerabile ale bailor galo-romane din secolul al II-lea, Les Thermes du Nord.

17. Musée Jacquemart-André

Musée Jacquemart-André locuri de vizitat in Paris

In secolul al XIX-lea, Edouard Andre, mostenitorul unei averi bancare, si-a investit averea intr-o colectie de arta extraordinara.

Andre si sotia sa, respectata pictora Nelie Jacquemart, aveau un nas pentru pictura renascentista italiana si plecau in Italia in fiecare an pentru a cumpara lucrarile care le aratau conacul din arondismentul 8.

In turul apartamentelor de stat ale cuplului, a apartamentelor informale, a gradinii de iarna, a unei galerii Italia si a apartamentelor private exista picturi de Botticelli, Canaletto, Bellini, Perugino, Uccello, van Dyck, Rembrandt, Frans Hals, precum si sculpturi de Donatello si Luca della Robbia.

18. Petit Palais

Petit Palais Locuri de vizitat in Paris

Un alt monument Beaux-Arts construit pentru Expozitia Universala in 1900, Petit Palais este vizavi de fratele sau mai mare, Grand Palais, intre Pont Alexandre III si Champs-Elysees.

Cladirea are o forma trapezoidala si in spiritul Beaux-Arts abunda o decoratie ostentativa pe fatada sa si in curtea sa centrala.

In interior se afla Muzeul de Arta al Orasului Paris, care se mentine impotriva multor alte atractii culturale din apropiere.

Cu 1.300 de piese, expozitia prezinta intreaga istorie a artei de la antichitate pana in secolul XXI.

Cele mai bune dintre toate sunt Vechii Maestri precum Poussin, Rubens si Rembrandt, precum si o cronologie completa a picturii franceze din secolul al XIX-lea, de la Ingres la Cezanne, prin Delacroix, Monet, Courbet, Sisley si Pissarro.

19. Palais Garnier

Palais Garnier locuri de vizitat in Paris

La fel de mult un semn distinctiv al Parisului precum Turnul Eiffel sau Luvru, Palais Garnier poate fi cel mai faimos teatru de opera din lume.

Locul a fost comandat de Napoleon al III-lea pentru a coincide cu marea renovare a baronului Haussmann la Paris in anii 1870.

Intr-un stil exuberant de Beaux-Arts, Palais Garnier este numit dupa arhitectul sau Charles Garnier.

Fatada are busturi de compozitori celebri intre coloanele sale corintice deasupra sculpturilor figurative care intruchipeaza artele.

Ati putea experimenta interiorul asa cum a fost destinat la o reprezentatie de opera (asteptati sa faceti coada la scurt timp) sau sa faceti un tur pentru a fi coplesiti de splendoarea Marelui Foaier si a Marii Scari.

20. Jardin du Luxembourg

Jardin Du Luxembourg Locuri de vizitat in Paris

In arondismentul al 6-lea, unul dintre parcurile de la Paris a fost conceput la inceputul secolului al XVII-lea de Marie de Medici pentru Palatul Luxemburg.

Senatul francez sta acum la palat si detine si gradinile.

Vara nu veti gasi un loc mai bun pentru a lua cateva minute dintr-o zi plina de vizitare a obiectivelor turistice, in mijlocul acestui parter de peluze formale si carari de pietris.

Jardin du Luxembourg este, de asemenea, o priveliste proprie, presarata cu mai mult de 100 de statui, printre care se numara o serie pentru 20 de regine franceze si femei ilustre comandata de Louis-Philippe in 1848. De asemenea, este prezenta o livada cu soiuri rare de mere, mai multe sere si o stupina.

Nu trebuie ratat Fantana Medici, datand din 1630, dar mutata si actualizata in secolul al XIX-lea.

21. Jardin des Tuileries

Grădina Des Tuileries locuri de vizitat in Paris

Pe Toporul istoric dintre Luvru si Place de la Concorde se afla gradina fostului Palat Tuileries.

Acest spatiu a fost amenajat pentru prima data in anii 1560 de catre Catherine de Medici pe locul fostelor fabrici de tigla, de unde provine numele.

Mai tarziu, arhitectul peisagistic al curtii, Andre Le Notre, a refacut terenul in stilul sau formal francez, centrat pe fantana rotunda Grand Bassin.

Ca proprietate regala, Jardin des Tuileries s-a deschis publicului numai dupa Revolutie.

In 1792 a fost scena unui masacru cand palatul a fost asaltat de o multime care incerca sa ajunga la Ludovic al XVI-lea, iar Garda Elvetiana care il proteja pe rege a fost ucisa.

Gradinile sunt bogate in arta publica de Giacometti, Rodin si Maillol.

22. Musée du Quai Branly

Musée Du Quai Branly locuri de vizitat in Paris

La cativa pasi de-a lungul Senei de la Turnul Eiffel se afla un muzeu pentru culturile indigene din Oceania, America, Asia si Africa.

Nu exista pericolul de a rata Musee du Quai Branly, deoarece una dintre cladirile sale este literalmente vie.

„Peretele verde” de pe „Batiment Branly” este ideea botanistului Patrick Blanc si este alcatuit din 15.000 de plante din 150 de soiuri.

In interiorul slab iluminat si creativ, veti face o calatorie sinuosa prin locuri si vremuri, confruntata cu artefacte precum brose maure, masti rituale din Africa de Vest, stalpi totem nativi americani, masti portret din Peru si un tron ceremonial din Indonezia.

Gradinile muzeului sunt, de asemenea, extraordinare, seamana cu o salbaticie miniaturala, intr-un mediu de bazine, paraie, paduri de copaci si dealuri mici.

23. Catacombe

Catacombe locuri de vizitat in Paris

In ultimele decenii ale secolului al XVIII-lea, Parisul avea mare nevoie de spatiu suplimentar pentru cimitir.

Oricat de sumbru ar parea, mormintele comune de la cimitirul Les Innocents erau literalmente debordante in acel moment, asa ca, pentru raspuns, orasul s-a uitat la o retea de mine de calcar care dateaza din epoca medievala.

Acestea se afla in arondismentul 14, la 20 de metri sub nivelul strazii, unde temperatura este constanta de 14 grade.

Aproximativ sase milioane de oase au fost mutate aici pana in 1810. La inceput, acestea au fost stivuite la intamplare, dar inginerul Louis-Etienne Hericart de Thury a decis sa faca catacombele un mausoleu vizibil si a avut femururile, craniile aranjate in modele decorative, ingrozitoare.

Oamenii inca se pierd in acest labirint de tuneluri de 1,7 kilometri, asa ca nu uitati sa va tineti aproape de ghid!

24. Coulée Verte René-Dumont

Coulée Verte René-Dumont locuri de vizitat in Paris

In 1988 vechea linie de cale ferata care se indrepta spre est prin arondismentul 12 a fost inteligent reconfigurata intr-un parc.

Coulee Verte ruleaza aproape cinci kilometri de la Opera Bastille pana la marginea bulevardului Peripherique folosind un viaduct si tuneluri pe drum.

Liniile dateaza din 1859 si au fost lasate abandonate inca din anii 1960, inainte de a fi regenerate de arhitectii Philippe Mathieux si Jacques Vergely.

In unele locuri s-a pastrat vegetatia care a crescut de-a lungul caii ferate, in timp ce in altele, in special pe Viaduc des Arts din vest, Coulee Verte a fost amenajata frumos cu elemente de apa, garduri vii taiate si tufe ingrijite.

25. Tur Montparnasse

Tur Montparnasse locuri de vizitat in Paris

In cartierul cu acelasi nume, spre sudul orasului propriu-zis, se afla a doua cea mai inalta cladire din Paris.

Un zgarie-nori de birou de 210 metri, Tour Montparnasse a urcat la inceputul anilor 70, iar conturul sau negru, monolitic, iese in evidenta impotriva arhitecturii de piatra de sub el.

Din acest motiv si multe altele, Turul Montparnasse nu a fost niciodata un obiect de afectiune universala.

Dar un lucru pentru care nu poti critica turnul este vederea lui, partial pentru ca Turul Montparnasse nu face parte din el! Cel mai rapid lift din Europa va va duce cu 200 de metri in 38 de secunde.

Si in partea de sus puteti vedea mai mult de 40 de kilometri in zilele senine, in spatele ferestrelor de la etajul 56 sau pe terasa in aer liber de deasupra.

26. Cimitirul Père Lachaise

Cimitirul Père Lachaise locuri de vizitat in Paris

Pe un deal din estul arondismentului 20, cimitirul Pere Lachaise s-a deschis la inceputul secolului al XIX-lea si este cel mai ravnit loc al orasului pentru a fi inhumat.

Obiectivul in sine are o istorie, deoarece a fost odata casa lui Francois de la Chaise, marturisitorul lui Louis XIV.

Printre cele 70.000 de parcele ale cimitirului se numara sute de personalitati istorice importante.

Bucuria unei vizite este urmarirea comploturilor lor si verificarea desenelor istoriciste ale mausoleelor si pietrelor memoriale din verdeata din jur.

Si pentru a da un sentiment despre cine este ingropat aici, lista include Oscar Wilde si Jim Morrison, precum si giganti culturali francezi precum Balzac, Camille Corot, Chopin, Gericault, Moliere, Pissaro si Edith Piaf pentru a numi doar cativa.

27. Musée des Arts Décoratifs

Musée des Arts Décoratifs Locuri de vizitat in Paris

Intr-o cladire labirintica de pe Rue de Rivoli intre Luvru si Tuileries se afla un muzeu pentru arte decorative din epoca medievala pana in secolul al XX-lea.

Infiintat de Union des Arts Decorative in 1905, muzeul si colectia sa sunt vaste.

Aproximativ 6.000 de obiecte sunt expuse la un moment dat, de la tapiserii renascentiste, la vesela, arte grafice, tapet de matase si sculptura.

Daca sunteti impins pentru timp, ati putea decide sa va concentrati pe o sfera, fie ca este vorba de design Art Nouveau si Art Deco (acoperit de 10 camere intregi), fie de portelan de Fabrica Sevres.

Colectia de sticla este cea mai bogata din Franta si are piese incredibile de Lalique, Baccarat, Tiffany si Galle pentru a numi doar cateva.

28. Musée Nissim de Camondo

Muzeul Nissim de Camondo

In 1911, bancherul Moise de Camondo a construit acest conac neoclasic regal in arondismentul 8 pentru a gazdui colectia sa nepretuita de arte decorative din secolele XVII si XVIII.

Casa a fost pastrata exact asa cum era acum un secol, cu mobilier si piese decorative inca la locul lor.

Oricine are un ochi pentru savoir-faire francez va fi in elementul sau pe trei etaje din cele mai bune mobilier, textile si portelan.

Exista picturi ale lui Elisabeth Vigee Le Brun, covoare Savonnerie tesute in anii 1600 pentru marile galerii ale Luvrului, tapiserii Aubusson si Beauvais si scaune, mese si birouri ale unor artizani asociati cu Garde Meuble (Depozitul de mobilier regal).

29. Pantheon

Panteon locuri de vizitat in Paris

Pe Montagne Sainte-Genevieve din Cartierul Latin, Pantheonul are vedere la Sena si este locul unde au fost inmormantati unii dintre cei mai renumiti cetateni ai Frantei.

Construita intre 1758 si 1790, a fost initial conceputa ca biserica.

Dar, imediat ce a fost finalizata, Franta a fost in plina Revolutie si Mirabeau a ordonat secularizarea si transformarea in mausoleu pentru marii francezi.

Panteonul imprumuta de la Panteonul din Roma si a fost una dintre primele cladiri neoclasice din Franta.

Printre inmormantarile din necropole se numara crema stiintei, gandirii si culturii franceze, precum Marie Curie, Rousseau, Voltaire, Victor Hugo, Alexandre Dumas si Emile Zola.

30. Jardin des Plantes

Jardin Des Plantes locuri de vizitat in Paris

Gradina botanica principala a Frantei, Jardin des Plantes are peste 10.000 de specii care cresc in gradini tematice si sere pe malul stang.

Una dintre piesele centrale este Gradina Alpina, cu 3.000 de specii langa carari rasucite.

Exista, de asemenea, o gradina experimentala, o gradina de iarna in stil Art Deco, o gradina de trandafiri extrem de diversa si sere australiene si mexicane.

Pe partea de nord, parcul are o mica gradina zoologica, care a fost mutata din Versailles in timpul Revolutiei. Si, pe langa toate acestea, exista ramuri ale Muzeului francez de istorie naturala pe marginile parcului, inclusiv galerii pentru paleontologie si anatomie, botanica, mineralogie si geologie si evolutie, toate in pavilioane separate

31. Musée des Arts et Métiers

Musée des Arts et Métiers Locuri de vizitat in Paris

La Priory Saint-Martin-des-Champs de la statia de metrou Arts et Metiers este un muzeu care sustine cele mai mari inventii ale Frantei.

Setarea este istorica singura, deoarece cladirile manastirii se numara printre cele mai bine conservate piese ale patrimoniului medieval din Paris.

Dar ceea ce este in interiorul lor este si mai palpitant.

Muzeul a fost fondat in 1794 pentru a recunoaste contributiile franceze la stiinta si tehnologie si sunt expuse aproximativ 2.500 de obiecte dintr-o arhiva de peste 80.000.

Unele care au ajutat la schimbarea lumii sunt pendulul lui Foucault, modelul lui Bartholdi al Statuii Libertatii, o serie de avioane timpurii precum Ader Avion III de Clement Ader, un Panhard & Levassor Type A (una dintre cele mai vechi masini) si motorul cu gaz Lenoir din 1860 .

32. Bois de Vincennes

Bois De Vincennes locuri de vizitat in Paris

La sud-estul orasului, Bois de Vincennes este cel mai mare parc din Paris, cu aproape 1.000 de hectare.

Pentru a pune asta in perspectiva, care reprezinta 10% din suprafata totala a Parisului! Parcul a fost fondat intre 1855 si 1866 ca parte a lui Napoleon III si a renovarii baronului Haussmann din Paris.

Cu mult inainte, acesta fusese un parc de vanatoare pentru regii medievali ai Frantei, care locuiau la Chateau de Vincennes, la granita de nord a parcului.

Aceasta proprietate, a fost locul in care a murit regele englez Henric al V-lea in 1422. Exista o serie de atractii in Bois de Vincennes, ceea ce nu este deloc surprinzator pentru dimensiunea parcului.

Pe langa gradina zoologica din Paris, exista si Parc Floral, o atractie botanica de 31 de hectare, care are o gradina de sculptura cu lucrari de Alexander Calder si Alberto Giacometti.

33. Saint-Germain-des-Prés

Saint-Germain-des-Prés Locuri de vizitat in Paris

Pe malul stang al Senei, Saint-Germain-des-Pres este un cartier care a devenit faimos la mijlocul secolului al XX-lea, cand a devenit bantuirea ganditorilor, scriitorilor si artistilor precum Jean-Paul Sartre, Juliette Greco, Samuel Beckett si Alberto Giacometti.

Reputatia cartierului pentru viata de noapte salbatica si non-conformismul s-a intors la imediat dupa primul razboi mondial: chiriile mici si apropierea de universitate atrageau tipuri tinere, la moda, iar Saint-Germain-des-Pres gazduia cluburile de jazz din Paris si gay-urile sale. comunitate, care a continuat sa prospere chiar si in cel de-al doilea razboi mondial.

Acum, desi ambianta placuta si artistii au disparut, Saint-Germain-des-Pres ramane tanar, elegant si dinamic si undeva unde sa vina librarii, baruri, galerii, cafenele istorice si magazine de design pe strazile inguste.

34. Grand Palais

Grand Palais Locuri de vizitat in Paris

Vizavi de Petit Palais, Grand Palais provine din acea rafala de constructii care a dus la Expozitia Universala in 1900. Incoronata cu Le Tricolor, cladirea nu este altceva decat spectaculoasa si un alt monument durabil din Paris datorita designului sau exuberant Beaux-Arts si bolti plutitoare din otel si sticla.

Grand Palais este inca printre locurile de expozitie de top ale orasului: la momentul scrierii, existau expozitii simultane pentru Gauguin, Rubens si Irving Penn.

De asemenea, in interior se afla Palais de la Decouverte, un foarte iubit muzeu stiintific fondat in 1937. O expozitie fascinanta aici este Scoala Sobolanilor, unde se fac cercetari reale asupra proceselor de invatare a animalelor.

35. Le Marais

Le Marais Locuri de vizitat in Paris

In arondismentele 3 si 4, Marais a fost odinioara teren mlastinos, nelocuibil, la nord de oras.

Dar din secolul al XIII-lea pana in secolul al XVIII-lea a devenit adresa preferata pentru nobilimea Parisului.

Epoca de aur a cartierului a fost in anii 1600 si 1700, cand a fost construit incantatorul Place des Vosges.

Exista proprietati demne din aceasta perioada in district.

Vedeti Hotel de Soubise, care acum gazduieste Muzeul de Istorie Franceza, si vecinul Hotel de Rohan, care detine arhivele nationale.

Marais este acum unul dintre cele mai de moda cartiere din oras, cu o comunitate mare LBGT, galerii de arta nesfarsite, ateliere de artisti si suficiente buticuri pentru a rezista o viata intreaga.

36. Canal Saint-Martin

Canal Saint-Martin Locuri de vizitat in Paris

Trecand arondismentele cosmopolite 19, 10 si 11, Canalul Saint-Martin are o lungime de 4,5 kilometri si dateaza de 200 de ani.

Incepand de la rezervorul din Parc de la Villette, canalul este in aer liber pana la Place de la Republique cand se deplaseaza sub pamant pana la Place de la Bastille.

Canalul a fost inceput sub Napoleon in 1805 cu intentia de a canaliza apa potabila curata in oras si de a minimiza bolile precum holera.

Mai tarziu, in acel secol au fost construite depozite pe malurile sale, iar acestea au devenit de atunci case elegante.

Bancile sunt captusite cu magazine, cafenele si baruri cu terase pe malul apei si va puteti opri cateva minute sub frunzis intr-o zona a orasului pe care nu o vad multi turisti.

37. Montmartre

Montmartre Locuri de vizitat in Paris

Un cuvant cheie pentru boemismul Belle Epoque, Montmartre este un Paris mai intim, departe de marile bulevarde si de blocurile de apartamente falnice.

Aceste strazi pietruite de pe versantul rigid al Butte Montmartre sunt flancate de case dragute si joase si va invita sa explorati dupa continutul inimii.

Montmartre a fost pus cu adevarat pe harta in ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, cand Monet, Toulouse-Lautrec, Renoir, Pissarro, van Gogh si Modigliani locuiau si lucrau in cartier.

Exista, desigur, viata de noapte, iar acest lucru devine mai obraznic mai jos de deal, in cartierul Pigalle, casa Moulin Rouge.

Cautati Moulin de la Galette, o moara de vant din secolul al XVII-lea imortalizata de Renoir, van Gogh si Pissarro.

38. Église Saint-Sulpice

Église Saint-Sulpice, Locuri de vizitat in Paris

O vedere obligatorie in Saint-Germain-des-Pres, Eglise Saint-Sulpice este a doua biserica ca marime din Paris, in spatele Notre-Dame.

Ana de Austria, regina a lui Ludovic al XIII-lea, a pus piatra de temelie pentru o reproiectare dramatica a barocului in 1646, desi lucrarile s-ar prelungi aproape un secol din cauza conflictelor precum razboaiele civile din Fronda din 1648 pana in 1653. Fatada vestica, inceputa in 1732 , a fost initial inspirat de Catedrala Sf. Paul din Londra, dar a fost refacut pe tot parcursul secolului al XVIII-lea pentru a-l alinia mai mult cu arhitectura clasica.

Scara mare a bisericii devine clara de indata ce pasiti in interior: Punctul culminant este prima capela laterala din dreapta, Chapelle des Saints-Anges, care are picturi murale pictate de Delacroix din 1855-1861.

39. Cartierul Latin

Cartierul Latin

Pe vremea Lutetiei antice, elitele romane locuiau pe Montagne Sainte-Genevieve, acum acoperita de Pantheon.

Numele, Cartierul Latin, nu provine din acea vreme, ci are legatura cu Universitatea Paris-Sorbona: Deoarece latina era limba academica, prelegerile s-au tinut in latina pana la Revolutie, deci a fost principala limba in aceasta parte a orasului.

In ciuda cresterii chiriilor, Cartierul Latin are inca un sentiment tanar pe incurcatura de alei.

Asta se datoreaza numeroaselor institutii de invatamant superior si centre de cercetare.

Iar concentratia mare de tineri a facut din aceasta centrul nervos al miscarilor de protest din anii 1960 care au zguduit Franta pana la temelii.

In mai 1968, studentii au luat locul St. Michel si chiar l-a declarat stat independent.

40. Passage Du Grand-Cerf

Passage Du Grand-Cerf Locuri de vizitat in Paris

Parisul nu ar fi Paris fara galeriile sale comerciale acoperite, care se gasesc in principal in arondismentele 1, 2 si 8 de pe malul drept.

Aproape toate sunt din primele decenii ale secolului al XIX-lea, taind inteligent intre doua strazi paralele pentru a profita la maximum de spatiul limitat al orasului la acea vreme.

Dintre cele 150 de pasaje de dinainte de 1850, cele mai multe s-au pierdut in timpul renovarii Parisului de catre baronul Haussmann, dar aproape toti supravietuitorii sunt in stare imaculata si gazduiesc ceainarie, cafenele si uneori magazine ciudate, de altadata.

Cele mai luxoase sunt Passage du Grand-Cerf, Galerie Vero-Dodat si Galerie Vivienne.

Si alte doua care merita mentionate sunt Passage du Caire, cel mai lung la 360 de metri si care gazduieste angrosisti de imbracaminte, si Galerie Colbert, care este detinuta de Institutul National de Istoria Artei si singurul pasaj public fara magazine.

41. Jardin D’Acclimatation

Jardin D’Acclimatation Locuri de vizitat in Paris

Ca oras de arta, muzee serioase si viata de noapte, Parisul nu este intotdeauna ideal pentru copii.

Dar o alternativa mai convenabila si mult mai ieftina la Disneyland Paris se afla in partea de nord a Bois de Boulogne.

Acest parc tematic s-a schimbat mult de cand a fost deschis de Napoleon al III-lea si imparateasa Eugenie in 1860, dar este vechi si traditional la inima.

Exista carusele, plimbari cu ponei, o tiroliana, un tren in miniatura, o plimbare fermecata pe rau, un lac cu barca, mici roller coaster si tot felul de locuri de joaca, inclusiv unul cu apa, care este intotdeauna un succes pentru cei mici vara.

Si mereu populare sunt habitatele animale pentru magari, oi, alpaca, camile, porci sau pauni care merg unde doresc.

42. Fundatia Louis Vuitton

Fundatia Louis Vuitton Locuri de vizitat in Paris

Pe marginea de sud a Jardin d’Acclimatation din Bois de Boulogne se afla ceea ce arata ca o creatura mecanica masiva ghemuita in frunzis.

Aceasta este cea mai noua atractie de arta majora din Paris si a fost deschisa in octombrie 2014, dupa aproape un deceniu de planificare.

Arhitectul a fost Frank Gehry, dupa cum ati putea observa dintr-o privire asupra liniilor abstracte ale cladirii, cuprinzand 12 „panze”. Exista o mica expozitie despre modul in care a fost proiectata si construita aceasta cladire si doua expozitii temporare pe an.

Evenimente si expoziti cu lucrari de Picasso, Ludwig Mies van der Rohe, Max Beckmann, Jasper Johns, Gustav Klimt, Rem Koolhaas, Paul Cezanne au loc frecvent.

43. Pont Neuf

Pont Neuf locuri de vizitat in Paris

Traducere corecta „Podul Nou”, insa Pont Neuf este de fapt cel mai vechi pod de piatra din Paris, inceput in 1578 si finalizat in 1606. El traverseaza Sena pe punctul de vest al Ile de la Cite, iar de pe malul drept sunt sapte arcade. spre insula, apoi cinci de pe insula pe malul stang.

Henric al IV-lea a comandat podul si este amintit cu o statuie ecvestra din 1618 in punctul in care podul traverseaza insula.

La fel ca multe monumente regale, statuia a cazut victima Revolutiei si a fost distrusa in 1792, dar apoi restaurata in 1818. Vino in lateral pentru a vedea mai bine „mascaroanele” podului, fetele grotesti de pe corbelele din cornisa.

Nu trebuie sa le numarati, dar sunt 384 in total.

44. Gradina Muzeului Albert Kahn

Gradina Muzeului Albert Kahn Locuri de vizitat in Paris

In zorii secolului al XX-lea, bancherul Albert Kahn si-a pornit in misiune de a inregistra lumea cu fotografie si film.

Peste 22 de ani a trimis fotografi si cameramani in toate colturile globului. Si proiectul a fost oprit doar de prabusirea de pe Wall Street.

In final, „Arhivele planetei” s-au ridicat la 72.000 de imagini color si 180.000 de metri de film.

Acestea formeaza baza expozitiei muzeului. Afara sunt gradinile lumii pe care le-a comandat in urma cu mai bine de un secol.

Pe patru hectare se afla gradini franceze si englezesti, precum si o gradina japoneza traditionala si contemporana.

Kahn a recreat, de asemenea, un petic de padure din Vosgi si o „padure albastra” in care azaleele si rododendronii infloresc primavara.

45. Muzeul Guimet

Muzeul Guimet locuri de vizitat in Paris

Industriasul Emile Etienne Guimet a fost un calator pasionat si, in anii 1870, a fost trimis in Asia pentru a efectua un studiu asupra religiei de pe continent.

In timpul calatoriei sale, el a adunat o colectie de arta neconceput de mare si bogata.

Muzeul, care a fost deschis in 1889, este una dintre cele mai mari game de arta asiatica din afara Asiei.

Si ceea ce este inteligent la expozitie este felul in care arta contemporana este presarata cu antichitati.

Pentru a va oferi o idee despre ceea ce este in magazin, exista tesaturi indiene, sculpturi greco-budiste din Afganistan si Pakistan si armuri de samurai japonezi.

Si din China exista statui si portelan, picturi si reliefuri din diverse dinastii datand din dinastia Han in secolul I.

46. ​​Saint-Germain-l’Auxerrois

​​Saint-Germain-l’Auxerrois locuri de vizitat in Paris

Daca aveti timp sa priviti inainte de intrarea in Luvru, aruncati o privire mai atenta la aceasta biserica uimitoare din partea de est.

Saint-Germain-l’Auxerrois dateaza din anii 600 si are un amestec de design romanic, gotic si renascentist.

Portalul principal din secolul al XV-lea este original si are sculpturi frumoase pe arhivoltele si stalpurile sale, in timp ce in interior se afla o senzationala statuie din lemn a lui Saint-Germain din secolul al XIII-lea, un altar flamand din secolul al XVI-lea si o strana proiectata pentru Ludovic al XIV-lea de Charles Le. Brun si Claude Perrault in anii 1680.

Jean-Baptiste-Simeon Chardin, Charles-Andre van Loo si multi alti artisti care au trait candva la Luvru isi au mormintele la aceasta biserica.

47. Cour Carree, Luvru

Cour Carree, Luvru Locuri de vizitat in Paris

Altceva care sa te distraga in timp ce astepti sa intri in Luvru este cea mai celebra dintre curtile palatului: Cour Carree a fost comandata de Francois I ca parte a Extensiunii de Vest in secolul al XVI-lea si este considerata una dintre cele mai mari. realizarile arhitecturii manieriste in Franta.

Pierre Lescot a condus designul intre 1546 si 1551, producand un reper pentru clasicismul francez.

Responsabil pentru ornamentatie a fost sculptorul Jean Goujon, care a contribuit cu frizele, inalt-reliefurile, draperiile si statuile magistrale din nise din 1555 pana in 1562.

48. Parcul Saint-Cloud

Parcul Saint-Cloud Locuri de vizitat in Paris

Un „jardin remarcabil” francez, Parcul Saint-Cloud se afla pe terenul unei proprietati regale fastuoase, cu vedere la Sena si binecuvantat cu o vedere a orasului pentru care nu se poate.

Castelul Saint-Cloud a fost o resedinta pentru Marie Antoinette, dar a fost distrus de bombardamentele din timpul Asediului Parisului din 1870. Acum, conturul vechiului castel a fost marcat de topiari de tisa, in timp ce formalul baroc al lui Andre Le Notre. gradinile sunt inca aici, alaturi de gradina de trandafiri a Mare Antoinette.

Va puteti petrece cateva minute la La Lanterne, delectandu-va cu o panorama a Parisului pe care nu multi turisti o pot vedea.

49. Pontul Alexandre III

Pontul Alexandre III Locuri de vizitat in Paris

Finalizat pentru Expozitia Universala in 1900, ceea ce poate fi cel mai bun pod din Paris poarta numele tarului Alexandru al II-lea, celebrand legaturile Frantei cu Rusia.

Construit cu un singur arc pentru a permite ambarcatiunilor sa treaca dedesubt, ati putea numi Pontul Alexandre III declaratia perfecta de Beaux-Arts prin modul in care combina maiestria tehnica cu decorul extravagant.

Pe fiecare mal exista o pereche de socluri sau socluri inalti de piatra, care servesc atat ca contrabalansare, cat si ca decor.

Sunt acoperite cu statui de aur ale celebritatilor care il retin pe Pegasus.

Cei doi de pe malul drept reprezinta arte si stiinta, in timp ce cei de pe malul stang sunt pentru comert si industrie.

Apoi deasupra arcului podului sunt doua nimfe care simbolizeaza alianta franco-rusa, una pentru Sena si una pentru raul Neva din Sankt Petersburg.

50. Ile Saint-Louis

Ile Saint-Louis Locuri de vizitat in Paris

Cea mai mica dintre insulele fluviale din Paris, Ile Saint-Louis se afla chiar in amonte de Ile de la Cite si face legatura cu vecinul de la Pont Saint-Louis.

Acolo unde Ile de la Cite este plina de fast, aceasta insula este mai linistita si rezidentiala, dar minunata in felul ei.

A fost dezvoltata in timpul domniei lui Ludovic al XIII-lea de la inceputul secolului al XVII-lea, si exista inca cateva case frumoase din aceasta perioada.

In anii 1700 si 1800 acesta era un cartier in aceeasi ordine de idei cu Le Marais sau Faubourg Saint-Germain.

Scopul unei vizite acum este de a scapa de multime, de a explora mica sa retea de strazi si de a lua masa la unul dintre bistrouri sau braserii.

Berthillon aici este o inghetata cu faima mondiala pentru sorbeturile sale exotice precum fructul pasiunii si smochinele.

51. Parcul Des Buttes Chaumont

Parcul Des Buttes Chaumont Locuri de vizitat in Paris

In 1867 s-a deschis un parc pe ceea ce fusese doar recent o cariera de gips si calcar in nord-estul orasului propriu-zis.

Designerul a fost Jean-Charles Alphand, arhitectul peisagist de incredere al lui Napoleon al III-lea in timpul renovarii orasului de catre baronul Haussmann.

Vechea cariera a fost remodelata intr-un lucru de frumusete, care aminteste de Roma Antica.

In varful unei stanci de 50 de metri se afla Temple de la Sibylle, bazat pe Templul lui Tivoli din Vesta.

In masa stancoasa se afla si o grota, care este un vestigiu al galeriilor carierei.

Cascada pitoreasca din interiorul grotei este alimentata de apele din Canalul Saint-Martin si sfarseste in lacul de la baza stancii.

52. Bazilica Saint-Denis

Bazilica Saint-Denis Locuri de vizitat in Paris

Toti, cu exceptia celor trei regi ai Frantei, au fost ingropati la aceasta biserica gotica din suburbia Saint-Denis.

Este o cronologie satisfacatoare a istoriei Frantei, care incepe cu Clovis I in secolul al VI-lea si se termina cu Ludovic al XVIII-lea, care a murit in 1824. Cartierul din nordul orasului nu este cel mai frumos, ci este doar o calatorie rapida cu RER sau Trenuri Transilien.

Simtul tau de aventura va fi rasplatit de zeci de morminte culcate uimitoare sculptate intre anii 1100 si 1500.

Bazilica a fost inevitabil jefuita in timpul Revolutiei, iar cadavrele au fost mutate intr-o groapa comuna.

Cand Bourbonii au fost restaurati pe tron ​​dupa Napoleon, ramasitele amestecate au fost mutate in cripta, unde sunt tinute intr-un osuar, iar numele lor sunt marcate de placi de marmura.

53. La Defense

La Defense Locuri de vizitat in Paris

La extremitatea vestica a Axe Historique se afla un cartier care nu seamana nicaieri in Paris.

O jungla de arhitectura futurista din sticla si otel, La Defense a aparut in anii 1960 si noi zgarie-nori se construiesc si astazi.

Este de la sine inteles ca nu multi oameni viziteaza Parisul pentru zgarie-nori, dar daca esti pasionat de arta si arhitectura moderna, La Defense este o necesitate.

Peste 70 de piese de arta publica listate pot fi gasite aici, cele mai multe in jurul extensiei centrale pietonale a Axe Historique, care gazduieste si imensul mall Quatre Temps.

Exista piese ale lui Alexander Calder, Joan Miro si Richard Serra, impreuna cu instalatii mai noi ale lui Guillaume Bottazzi.

Dar emblema incontestabila a La Defense este Grande Arche de 110 de metri, vizibila clar de pe Arcul de Triumf si finalizata in 1989.

54. Saint-Eustache

Saint-Eustache Locuri de vizitat in Paris

Multe personalitati care au schimbat lumea au trecut prin portalul acestei biserici din Les Halles.

Ludovic al XIV-lea a primit prima sa comuniune la Saint-Eustache, in timp ce viitorul cardinal Richelieu, Moliere si viitoarea doamna de Pompadour au fost botezati aici.

Mai tarziu, Mozart a ales biserica pentru inmormantarea mamei sale si ultimele rituri pentru Mirabeau au fost citite in acest loc in 1791. Biserica a fost inceputa in 1532, iar arhitectura ei este alcatuita din ornamente renascentiste pe plan gotic.

In ciuda faptului ca sunt relativ scurte, boltile de 33 de metri creeaza un sentiment inaltator de amploare si un sunet minunat.

Saint-Eustache are si cea mai mare orga din Franta, iar in fiecare duminica au loc concerte gratuite, in timp ce orchestrele simfonice profita in mod regulat de acustica superlativa a cladirii.

55. Stade de France

Stade de France Locuri de vizitat in Paris

Cealalta remiza mare din Saint-Denis este stadionul national de sport al Frantei.

Stade de France a fost construit pentru Cupa Mondiala din 1998 (castigata de Franta) si ecou cu doua decenii de amintiri sportive.

Puteti degusta atmosfera la meciurile nationale de fotbal si rugby sau in timpul numeroaselor concerte organizate in fiecare an.

Dar daca doriti sa cunoasteti metodele inovatoare folosite in constructii si doriti sa mergeti in culise, va puteti alatura unuia dintre tururile zilnice de 90 de minute, care va vor duce langa teren si in vestiare.

Pe drum sunt tone de suveniruri, cum ar fi tricouri sportive si chitare semnate, precum si amprente de maini lasate de unele vedete care au cantat pe stadion precum Zidane, Laurent Blanc si Jonny Wilkinson

56. Conciergerie

Conciergerie Locuri de vizitat in Paris

Pana in secolul al XIV-lea, Conciegerie (parte a Palais de la Cite) a fost sediul regilor francezi pana cand Carol al V-lea s-a mutat la Palatul Luvru in 1358. De la sfarsitul secolului al XIV-lea pana in anii 1900, Conciergerie era folosita ca inchisoare, unde detinutii erau organizati in functie de avere.

Cea mai cunoscuta faza a fost Revolutia cand Maria Antonieta a fost numarata printre prizonieri, dar Napoleon al III-lea a fost si detinut dupa o lovitura de stat esuata impotriva regelui Ludovic Filip.

Astazi, cladirea este ocupata in cea mai mare parte de catre instantele de judecata, dar o sectiune mare este deschisa publicului, dezvaluind bucatariile istorice si Gothic Salle des Gardes (Sala Gardurilor) si Salle des Gens d’Armes (Sala Soldatilor).

57. Excursie pe raul Sena

Excursie pe raul Sena Locuri de vizitat in Paris

Da, poate fi un cliseu, dar exista o logica in a face o croaziera pe raul Sena.

Si asta pentru ca atat de multe dintre monumentele Parisului se afla pe rau, de la Turnul Eiffel in vest pana la Notre-Dame in est.

Cu comentarii ghidate continuati pentru a va completa, veti pluti pe langa faimoasele terasamente si sub poduri precum Pontul Neuf si Pontul Alexandre III. Afacerea de excursii fluviale este condusa de un duopol format din Bateaux Mouches si Bateaux Parisiens si ambele ofera un meniu de croaziere, indiferent daca doriti o excursie simpla de vizitare a obiectivelor turistice cu o barca de sticla sau o cina rafinata pe apa seara.

58. Palais-Royal

Palais-Royal Locuri de vizitat in Paris

Acum ocupat de Consiliul Constitutional si de Ministerul Culturii, Palais-Royal este o fosta proprietate regala vizavi de Luvru, chiar langa Rue Saint-Honore.

Prenumele palatului era insa Palais-Cardinal, iar Richelieu a trait in palat pana la moartea sa in 1642. Unul dintre multi chiriasi importanti a fost Filip al II-lea, Ducele de Orleans, care a fost regent dupa ce Ludovic al XV-lea, in varsta de cinci ani, a urcat pe a tronat in 1715 si a format un guvern la Palais-Royal.

In curtea interioara se afla Les Deux Plateaux, o instalatie de arta de coloane in dungi de diferite dimensiuni de Daniel Buren.

Inconjurate de arcadele palatului sunt gradinile din secolul al XVIII-lea, proiectate de Victor Louis, cu siruri drepte si precise de copaci taiati in unghi drept si un bazin circular in centru.

59. La Cinémathèque Française

La Cinémathèque Française locuri de vizitat in Paris

Langa Sena, in sud-estul orasului, se afla genul de cladire uimitoare pe care doar Frank Gehry ar fi putut-o proiecta.

La Cinematheque Francaise se afla in fostul Centru american, construit in 1994, si este un depozit de minuni din istoria cinematografiei.

Exista felinare magice din secolul al XVII-lea (si o colectie de 25.000 de placi de proiectie) si inventiile lui Auguste si Louis Lumiere, alaturi de camere, afise, decoruri, recuzita si chiar costume purtate de Louis Brooks, Greta Garbo si Vivien Leigh.

In fiecare an, pentru o expozitie este aleasa o noua greutate a filmului, iar subiectele recente au fost Antonioni, Scorsese, Truffaut si Gus van Sant.

60. Disneyland și Parcul Walt Disney Studios

Disneyland și Parcul Walt Disney Studios locuri de vizitat in Paris

Disneyland este de departe cea mai indepartata atractie de pe aceasta lista de centrul Parisului.

Pentru copi si tineri, totul va fi un vis devenit realitate.

La Parcul Disneyland, ei pot sa-l intalneasca pe Mickey si personajele lor preferate din film si sa faca plimbari precum Piratii din Caraibe, Muntele Big Thunder si Muntele Spatial: Misiunea 2. Fantasyland si Castelul Frumoasei Adormite au suficienta magie pentru a aduce un zambet adultilor obositi. .

Copiii mai mari si adultii s-ar putea distra si mai mult la Parcul Walt Disney Studios, un parc separat despre afacerile cinematografice, pentru spectacole de cascadorii cu valori mari de productie.

Te-ar interesa si: Obiective Turistice in Roma 25 Locuri de vizitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

Primesti notificati cu cele mai bune articole, oferte si ponturi de cazare in Romania.

You May Also Like