Sevilla arunca o vraja de vraja asupra vizitatorilor din momentul in care pasesc pe aleile pietruite ciudate si se plimba pe promenadele marginite de palmieri. Plina de atractii culturale, Sevilla este o bijuterie a regiunii Andaluzia din sudul Spaniei. Gasiti lista cu obiective turistice Sevilla si locuri de vizitat, un intreg top de atractii si lucruri de facut.
Edificiile elegante, lampile de moda veche si trasurile trase de cai creeaza o ambianta magica, iar privelistile sunt la fel de uimitoare ca si celebrele spectacole de flamenco si festivalurile extravagante.
Orasul se mandreste cu cea mai mare biserica gotica din crestinatate, cu un turn maiestuos care a fost candva minaretul unei mari moschei. O alta relicva a trecutului maur, Alcazarul uimeste prin decorul mudejar generos si gradinile luxuriante.
Farmecul acestui oras andaluz prin excelenta se gaseste in curtile linistite si aleile intortocheate ale cartierului medieval Santa Cruz, precum si in frumoasele spatii deschise din Parque de Maria Luisa si Plaza de Espana, cea mai gratioasa piata din Sevilla.
Iata cele mai cautate locuri de vizitat si obiective turistice Sevilla:
1. Catedrala de Sevilla
Catedrala Sevilla face o impresie de neuitat vizitatorilor. Fiind cea mai mare catedrala gotica din lume , acest monument este de neegalat prin amploarea sa impresionanta si abundenta de comori de arta. Inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO , acest glorios lacas de cult a fost construit intre 1402 si 1506 pe locul principalei moschei a orasului.
Turnul clopotnita al catedralei, La Giralda , a fost initial minaretul moscheii construite in secolul al XII-lea de catre conducatorii mauri ai dinastiei almohade. Acest turn inalt de 93 de metri este inca emblema Sevilla.
Intrand in catedrala, vizitatorii sunt surprinsi de proportiile imense ale naosului. Interiorul cu cinci coridoare se extinde pe 117 de metri in lungime si 76 de metri in diametru si se ridica la 40 de metri in inaltime. Acest spatiu coplesitor este cel mai grandios interior gotic din Spania.
Capela Mayor (Capela principala) are un retablo sclipitor , considerat o capodopera a sculpturii in lemn gotice. In centru se afla o imagine a Fecioarei de la Sede inconjurata de 45 de scene din Viata lui Hristos si Viata Fecioarei. In transeptul de sud se afla un monument izbitor al lui Cristofor Columb, potrivit cu statura sa istorica.
In spatele Capilla Mayor se afla Capilla Real (Capela Regala). Construita intre 1551 si 1575, aceasta capela renascentista cu cupola contine mormintele regale.
Sacristia Mayor este o camera magnifica din secolul al XVI-lea, care contine un candelabru mare si un crucifix de Pieter de Kempeneer. In cadrul Sacristia Mayor, Trezoreria afiseaza coroana pretioasa impodobita cu pietre pretioase a Fecioarei Reyes .
O trasatura notabila a arhitecturii Catedralei este Patio de los Naranjos (Patio de portocali), care era curtea moscheii. Fantana octogonala din centru este o ramasita a fantanii folosite de credinciosi pentru ablutiile religioase in vremea maurului.
Pe partea de est a Patio de los Naranjos se afla Biblioteca Colombina . Fiul lui Cristofor Columb, Hernando Colon, a adunat colectia pentru aceasta biblioteca intre 1496 si 1539 si este una dintre cele mai importante colectii de volume din perioada Renasterii din Spania, cu un accent special pe scrierile umaniste din Epoca de Aur.
Cel mai bun mod de a aprecia Catedrala din Sevilla este turul fara coda a Catedralei si Alcazarului . Nu numai ca veti economisi timp evitand cozile in acest tur ghidat de trei ore pentru grupuri mici, dar veti afla si despre istoria Sevilla si aceste doua monumente incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.
Pentru o pauza de la vizitarea obiectivelor turistice dupa ce ati vizitat catedrala, mergeti spre Calle Sierpes, la nord de Plaza Nueva. Aceasta alee pietonala ingusta este principala strada comerciala din Sevilla, marginita de magazine, cafenele si restaurante.
Una dintre cele mai populare cafenele-restaurante din Sevilla, Robles Laredo , este ascuns la capatul Calle Sierpes, pe Plaza de San Francisco. Acest restaurant plin de viata este specializat in tapas si alte preparate din bucataria andaluza. Turistii pot opta pentru terasa in aer liber a restaurantului pentru a se bucura de atmosfera din Sevilla.
La celalalt capat al Calle Sierpes, Confiteria La Campana tenteaza clientii cu dulciurile sale ispititoare andaluze. Aceasta patiserie artizanala vinde prajituri, prajituri, ciocolata si alte dulciuri facute manual din 1885. Selectia variaza de la Tortas de Polvoron , biscuiti traditionali cu scortisoara si anason conditionati din Sevilla si Yemas Sevillanas (o alta specialitate locala), zahar -mini prajituri invelite ca de crema, pana la pufuleti; ciocolate; si smochine confiate, portocale si pere.
2. Real Alcazar
Real Alcazar invita calatorii sa paseasca intr-o alta lume, un loc exotic care va inspira cu siguranta imaginatia. O istorie fascinanta si un decor interior uluitor ii asteapta pe vizitatori.
Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO a fost construit ca fortareata in secolul al X-lea pentru califul din Cordoba. In secolul al XI-lea, Alcazarul a fost sediul legendarului conducator si poet maur al-Mu’tamid. Conducatorii mauri ulterioare au extins situl si s-au adaugat la grupul de cladiri.
Dupa recucerirea crestina, palatul a fost renovat in stil mudejar (un amestec de detalii gotice si elemente arabe) pentru Pedro I in secolul al XIV-lea. Decoratiile elaborate in intregul palat, cum ar fi podelele cu gresie colorate ( azulejos ) si peretii si tavanele cu modele, dezvaluie noua estetica arhitecturala fantezica.
Vizitatorii intra in Real Alcazar prin Puerta Principal , care duce la Patio de las Doncellas (Curtea Fecioarelor). Aceasta curte eleganta a fost construita intre 1369 si 1379 si exemplifica arhitectura islamica, cu arcade magnifice cu desene arabesc deschise deasupra a 52 de coloane de marmura.
Sala tronului lui Pedro I, Salon de Embajadores (Sala Ambasadorilor) are un tavan splendid cu cupola, cu frize decorative si inscriptii in grafie araba.
Langa Patio del Leon (Curtea Leului) se afla Sala de Audiencias (Casa capitulara), una dintre cele mai frumos impodobite incaperi ale palatului, cu un tavan artesonado (lemn sculptat complex) din secolul al XVI-lea. Sala de Audiencias contine pe altar un triptic aurit demn de remarcat intitulat Virgen de los Mareantes (Fecioara navigatorilor) de Alejo Fernandez .
De asemenea, nu trebuie ratat terenul frumos ingrijit, Los Jardines del Alcazar . Gradinile sunt plantate cu palmieri cu frunze, portocali parfumati si trandafiri vibranti. In stilul traditional andaluz, terasele, piscinele ornamentale si fantanile racoritoare definesc peisajul. Adaugand la calitatea de vis, o ostentatie de pauni rataceste in acest spatiu in aer liber luxuriant.
Gradinile Alcazar si Salon de Embajadores au fost folosite ca platou de filmare pentru seria Game of Thrones . Fanii spectacolului vor recunoaste gradinile pline de fantani drept Gradinile de apa ale Regatului Dornei. Pasionatii de cinema vor descoperi si Palatul Regatului Naboo din Razboiul Stelelor , precum si decorul pentru unele dintre scenele din Lawrence al Arabiei .
Familia regala spaniola inca foloseste nivelul superior al Realului Alcazar ca resedinta regala oficiala in Sevilla. Real Alcazar are distinctia de a fi cel mai vechi palat regal din Europa care este inca in folosinta.
3. Parque de Maria Luisa si Plaza de Espana
In interiorul Parque de Maria Luisa, Plaza de Espana uimeste vizitatorii prin amploarea si grandoarea sa. Piata enorma de 50.000 de metri patrati este inconjurata de balcoanele balustrade ale unei cladiri neo-maure, care se curbeaza urmand forma canalului care trece prin piata.
O fantana monumentala infrumuseteaza centrul pietei, in timp ce canalul linistit este traversat de patru podete. Turistii pot inchiria o barca cu vasle pentru dupa-amiaza pentru a experimenta ,, Venetia din Sevilla ” sau pot opta pentru o plimbare la fel de romantica cu trasura trasa de cai prin parc.
Parque de Maria Luisa , cu Plaza de Espana in centru, a fost locul expozitiei Iberoamericana in 1929. Acest spatiu verde intins a fost creat pentru Infanta Maria Luisa Fernanda de Borbon, care l-a donat orasului Sevilla in 1893. .
Parcul luxuriant de 34 de hectare infloreste de-a lungul raului, cu palmierii, portocalii, ulmii si pinii mediteraneeni exotici. Peisagistica are paturi de flori luminoase, alei umbrite, fantani in stil maur decorate cu placi ceramice colorate si piscine ornamentale. Bancile din parc si aleile se adauga atmosferei primitoare.
4. Barrio de Santa Cruz: Cel mai fermecator cartier din Sevilla
Aflat intre Catedrala Sevilla si Real Alcazar, Barrio de Santa Cruz este unul dintre cele mai fermecatoare locuri de explorat din Sevilla. Era Juderia (cartierul evreiesc) in perioada medievala sub stapanirea maurului, cand multe dintre bisericile cartierului erau initial sinagogi.
Plin de atmosfera veche, acest cartier medieval captivant se caracterizeaza prin labirintul sau de strazi pietonale pietruite (prea inguste pentru masini), case varuite cu terase atractive si piete pitoresti cu cafenele in aer liber.
Multe dintre curtile linistite, cum ar fi Plaza de Dona Elvira , sunt plantate cu portocali parfumati. Plaza de Santa Cruz are paturi de trandafiri si o cruce din fier forjat din secolul al XVII-lea in centru. In Plaza de los Refinadores , vizitatorii vor gasi o statuie a lui Don Juan Tenorio, un personaj literar local.
Doua muzee demne de remarcat se gasesc in Barrio de Santa Cruz: Centro de Interpretacion Juderia de Sevilla (Calle Ximenez de Encisco 22A), care ilustreaza istoria sefarzii (evreilor spanioli) din oras care au trait in acest cartier in timpul Evului Mediu si pana la Inchizitia; si Hospital de los Venerables (8 Plaza Venerables), un spital pentru preoti pensionari din secolul al XVII-lea, care gazduieste acum o colectie de picturi si sculpturi spaniole.
Unul dintre lucrurile speciale de facut in Sevilla este plimbarea prin Jardines de Murillo , gradini frumoase pline cu palmieri, fantani si banci de gresie.
Pentru o vedere excelenta asupra turnului La Giralda al catedralei, mergeti la Patio de Banderas , o mica piata cu o fantana si portocali.
5. Muzeul de Arte Frumoase
Sevilla are un Muzeu de Arte Plastice exceptional, gazduit in impunatoarea Convento de la Merced Calzada , din secolul al XVII-lea . Acest muzeu este considerat a avea cea mai buna colectie de picturi din Spania dupa Prado din Madrid. Colectia acopera lucrari de arta din perioada gotica pana in secolul al XX-lea.
Reprezentarea lucrarilor pictorilor spanioli din secolul al XVII-lea este deosebit de remarcabila. Vizitatorii vor vedea capodopere ale unor artisti spanioli renumiti, inclusiv El Greco, Francisco Pacheco, Diego Velazquez si Alonso Cano.
Muzeul pune un accent special pe capodoperele lui Bartolome Esteban Murillo, precum si pe lucrarile scolii din Sevilla din secolul al XVII-lea. Picturile religioase ale lui Francisco de Zurbaran sunt de asemenea excelente.
6. Biserica Iglesia Colegial del Divino Salvador
La o scurta plimbare de catedrala, Iglesia Colegial del Divino Salvador este o biserica baroc uluitor de frumoasa. Constructia a inceput la sfarsitul secolului al XVII-lea pe locul unde s-a aflat candva La Mezquita Aljama de Ibn Adabbas, vechea moschee din Sevilla, iar de atunci au avut loc multe completari.
Roz stralucitor in lumina dupa-amiezii tarziu, fatada ornamentata este influentata de stilul manierist. La fel de splendid si surprinzator de grandios, interiorul extravagant aurit este un tezaur de detalii baroc sevillian si opere de arta fastuoase.
Doua retablouri spectaculoase impodobesc sanctuarul: Sfantul Hristos al Iubirii de Juan de Mesa si Iisus al Patimilor de Juan Martinez Montanes. Alte atractii sunt cupola inalta, orga din secolul al XVIII-lea si Sacristia din secolul al XVI-lea.
Ca si catedrala, aceasta biserica minunata include si o curte cu portocali. Curtea este un vestigiu al arhitecturii maure originale.
Sfat pentru calatori: puteti cumpara aici un bilet combinat pentru Iglesia Colegial del Salvador si Catedral de Sevilla , ceea ce va permite sa sariti peste cozile lungi de obicei la catedrala.
7. Santa Semana (Festivalul Saptamanii Mare)
Sarbatoarea Semana Santa din Sevilla este unul dintre cele mai interesante festivaluri din Spania. Urmand traditii vechi de secole, fratiile catolice ( cofradias si hermandades ) din diferite zone ale orasului participa la procesiuni elaborate. Imbracati in haine de penitenti, ei poarta flotoare ornamentate, care prezinta statui de sfinti.
Procesiunea principala este in ajunul Vinerii Mare si in dimineata Vinerii Mare, iar in catedrala au loc ceremonii minunate in Saptamana Mare.
In restul anului, vizitatorii pot vedea in continuare celebra icoana a procesiunii din Saptamana Sfanta la Basilica Menor de la Santisima Maria de la Esperanza Macarena (1 Calle Becquer). Aceasta biserica detine Virgen de la Esperanza , (cunoscuta si sub numele de ,,La Macarena”), care face un tur in jurul orasului pe un plin generos in timpul Saptamanii Mare. Cu o expresie tandra si lacrimi curgandu-i pe obraji, aceasta figura a Fecioarei evoca un raspuns emotional.
Citeste si: Obiective turistice Madrid – 21 Locuri de vizitat
8. Museo del Baile Flamenco (Muzeul Dansului Flamenco)
Sevilla este renumita pentru flamenco, o forma de arta extravagante cu radacini in cultura tiganeasca. Flamenco include atat dansul, cat si cantul, dar, cel mai important, este o expresie a sufletului. Cei mai buni dansatori de flamenco au pricepere tehnica, precum si un dar special de a canaliza emotiile.
Museo del Baile Flamenco celebreaza frumusetea flamenco cu exponate despre toate aspectele artei: dans, cant si chitara. Acest muzeu inovator prezinta costume de flamenco, afisari video creative si alte exponate educationale.
Muzeul are, de asemenea, o scoala de flamenco si gazduieste spectacole profesionale de flamenco zilnic pe tot parcursul anului. Spectacolele incep la ora 19 si dureaza o ora.
Alte locuri pentru a vedea spectacole de flamenco includ El Palacio Andaluz (4 Calle Matematicos Rey Pastor y Castro), un teatru traditional in stil tablao (loc mic) langa Basilica de la Esperanza Macarena; Tablao Flamenco Los Gallos (11 Plaza de Santa Cruz, in Barrio de Santa Cruz), unul dintre cele mai vechi tablao din Sevilla; si La Casa del Flamenco (28 Calle Ximenez de Enciso, tot in Barrio de Santa Cruz), unde spectacolele de flamenco sunt prezentate in curtea unui palat din secolul al XV-lea.
Spectacole de flamenco au loc aproape in fiecare seara la La Carboneria de pe Calle Cespedes. Este un loc popular pentru viata de noapte, asa ca ajungeti devreme pentru a obtine un loc.
9. Real Maestranza de Caballeria de Sevilla
Real Maestranza de Caballeria de Sevilla (Arena Regala de Tauri din Sevilla) este una dintre cele mai bune arene de tauri din Spania si, cu locuri pentru aproximativ 12.500 de spectatori, este, de asemenea, una dintre cele mai mari.
Construita in 1761, Arena Regala de Tauri este un reper emblematic al Sevilla. Designul este deosebit de baroc, cu un inel de forma ovala care il face unic printre arena de tauri spaniola, iar scaunele sale gratioase cu arcade ofera umbra binevenita in zilele insorite. O boxa speciala din arena de tauri, Palco del Principe , este rezervata membrilor familiei regale spaniole.
Arena Regala contine un muzeu cu o colectie de costume traditionale de matador, precum si fotografii si picturi legate de arta dramatica a luptei cu tauri. Punctele de atractie sunt tipariturile lui Francisco de Goya si un tablou intitulat Cogida de Muerte de Pepe Hillo de Eugenio Lucas Velazquez. O vizita la muzeu ofera o privire asupra mostenirii fascinante a luptei cu tauri.
Traditia luptei cu tauri din Sevilla isi are radacinile intr-un obicei al cavalerismului medieval: nobilimea s-a antrenat in calarie si foloseste arme pentru a fi pregatita pentru razboi. In 1670, in timpul domniei lui Carlos al II-lea, a fost fondat Real Cuerpo de Maestranza de Caballeria de Sevilla (Corpul Regal de Cavalerie) pentru a servi Coroanei.
Vizitatorii isi continua turul mergand de la muzeu la Patio de Caballos (Curtea Cailor), care duce la Capilla de los Toreros (Capela Taurinilor). Matatorii se roaga la aceasta capela inainte de lupta si lasa jertfe votive la altarul Virgen del Rosario .
10. Barrio de Triana
Acest cartier istoric din Sevilla are propriul sau caracter si identitate distincta. Peste rau fata de principalele atractii turistice din Sevilla, cartierul are atmosfera de a fi o lume aparte.
Similar cu Barrio de Santa Cruz, Barrio de Triana este un labirint de strazi inguste pietruite si alei care duc la piete atmosferice.
Ceea ce distinge Barrio de Triana este mostenirea sa ca cartier traditional al olarilor, precum si comunitatea sa de tigani. Timp de secole, oamenii din acest cartier au folosit lutul de pe malurile raului Guadalquivir pentru a crea ceramica andaluza autentica.
Atelierele de ceramica si buticurile din Barrio de Triana, in cea mai mare parte situate pe Calle Callao , Calle Antillano Campos si Calle Alfareria , sunt renumite in special pentru azulejo-urile fine , placi ceramice smaltuite impodobite cu modele geometrice colorate – o mostenire a maurului din Andaluzia. estetic.
Buticile din acest cartier vand si farfurii decorative din ceramica, cesti, ulcioare, piese de servire si alte obiecte pentru casa. Dupa ce vor rasfoi micile magazine, turistii vor fi pregatiti pentru o masa la unul dintre restaurantele de pe malul raului din cartier; multe au terase in aer liber cu vedere la monumentele din Sevilla.
Un fapt interesant despre Barrio de Triana: Din acest cartier de langa Podul San Telmo , Magellan a pornit in calatoria sa in jurul lumii.
11. Casa de Pilatos
Casa de Pilatos (Palatul Guvernatorilor Andaluziei) este un monument national desemnat . Acest palat rafinat a fost candva resedinta privata a familiei aristocratice Enriquez de Ribera, inclusiv a ducilor de Alcala.
Construita in secolele al XV-lea si al XVI-lea, se crede ca Casa de Pilatos este o replica a casei lui Pilat din Ierusalim. Casa are o variatie a stilului mudejar, cu detalii plateresce din epoca renascentist, precum si elemente baroc. Tipic arhitecturii andaluze, cladirea are o terasa centrala impodobita cu azulejos (placi ceramice colorate) si sculpturi antice.
Salonul Dorado (Camera de aur) este o camera frumoasa, cu decoratiuni de faianta si tavan artesonado (lemn casetat). De remarcate sunt si scara principala si capela privata. O colectie de sculpturi romane antice este expusa in toata casa.
Turistii pot face un tur autoghidat al Casa de Pilatos. Pretul de intrare include un audioghid.
12. Muzeul Arheologic din Sevilla
Situat in Parque de Maria Luisa, Muzeul Arheologic din Sevilla ocupa un pavilion neo-renascentist construit pentru Expozitia Ibero-Americana din 1929.
Colectia incepe cu perioada paleolitica timpurie; continua cu antichitatile feniciene, grecesti si romane; si se termina cu articole maure si mudejar din Evul Mediu.
Parterul afiseaza artefacte descoperite la situl arheologic Italica (la noua kilometri distanta) din provincia Sevilla. Printre punctele de atractie se numara bijuteriile din aur si o statuie a Dianei.
O alta piesa remarcabila este Tezaurul Carambolo din perioada Tartesiana, care este expus in camera proprie de la primul etaj. Aceasta camera contine o reproducere a comorii de aur si un altar dedicat divinitatilor feniciene.
13. Ayuntamiento de Sevilla (Primaria)
Aceasta primarie impresionanta din secolul al XV-lea a fost proiectata in stil plateresc de Diego de Riano. Reliefurile sculptate complicat de pe fatada de sud infatiseaza figuri din povesti istorice si mitologie, precum si embleme ale fondatorilor istorici ai orasului, Hercule si Cezar.
Cladirea a fost renovata in secolul al XIX-lea, cu o fatada principala in stil neoclasic, care da spre Plaza Nueva. O mica arcada leaga cladirea primariei de manastirea franciscana adiacenta.
Turistii pot face o programare (sunt necesare rezervari in avans) pentru a vizita interiorul, care contine cateva lucrari artistice importante, inclusiv o pictura cu sfintii patroni ai orasului, Justa si Rufina.
14. Palacio de la Condesa de Lebrija
Palacio Lebrija este un minunat conac aristocratic sevilian din secolul al XVI-lea. Palatul a fost conceput pentru a impresiona, cu podelele sale splendide de mozaic, scara mare care duce la etajul al doilea si tavanele superbe artesonado . Peretii sunt decorati cu ornamente plateresca in stil arab, iar curtea este plina de plante andaluze.
Palatul afiseaza o colectie de comori arheologice, inclusiv mozaicuri grecesti antice, pahare, vaze si sculpturi. Alte atractii includ picturi ale lui Joaquin Sorolla, faimosul pictor spaniol din secolul al XIX-lea (,,Maestrul luminii”), cunoscut pentru scenele sale vibrante pete de soare.
Palacio Lebrija este deschis publicului pentru vizite in fiecare zi. Intrarea este libera vineri dimineata.
15. Manasterio de Santa Paula
Manastirea Santa Paula a fost fondata de Dona Ana de Santillan in 1473 pentru calugaritele Jeronimas. Timp de cinci secole, aceasta manastire a fost dedicata inchinarii divine si studiului Scripturii.
In cadrul manastirii cladirii, manastirea detine o importanta colectie de arta. Turistii pot vizita manastirea pentru a-si descoperi mostenirea artistica. Uneori, calugaritele pot fi gasite si vanzandu-si prajiturile si dulciurile facute manual aici.
Te-ar putea interesa si: Locuri de vizitat in Barcelona – 23 obiective turistice
16. Archivo General de Indias
Vizavi de Alcazar se afla Casa Lonja de Mercaderes (cladirea schimbului de comercianti) din secolul al XVI-lea , care gazduieste Archivo General de Indias, inclusa pe lista UNESCO , o arhiva de documente din anii coloniali ai Spaniei in Lumea Noua.
Arhiva Generala a Indiilor a fost creata de guvernul spaniol in timpul domniei lui Carlos al III-lea, in scopul administrarii teritoriilor de peste mari. Pe langa pastrarea documentelor istorice, Arhiva Generala afiseaza o mica selectie de documente si prezinta exponate axate pe epoca de explorare a Spaniei.
17. Turnul de aur (Torre del Oro)
Construit in 1220, acest turn emblematic a facut parte initial din zidurile de aparare ale orasului. Monumentul de 36 de metri inaltime se afla pe malul stang al raului Guadalquivir si a fost proiectat ca un turn de veghe pentru a proteja impotriva invaziilor.
Placi cu nuante aurii acopereau candva turnul, ceea ce explica numele acestuia: ,,Turnul Aurului”.
Astazi, Torre del Oro gazduieste Museo Maritimo de Sevilla (Muzeul Naval), care contine o colectie de modele vechi de nave, harti istorice de navigatie si alte exponate legate de mostenirea maritima a Spaniei. Muzeul are, de asemenea, o terasa care ofera privelisti panoramice.
18. Metropol Parasol
Pentru vederi uimitoare ale peisajului orasului Sevilla, mergeti la pasarela si punctul de belvedere Metropol Parasol. Aceasta structura unica creata de arhitectul german Jurgen Mayer si inaugurata in 2011 este cunoscuta sub numele de ,, Las Setas ” (,,Ciupercile”) deoarece forma seamana cu sase ciuperci mari.
Pasarela si punctul de belvedere se gasesc in varful structurii la 26 de metri deasupra solului, ceea ce ofera o perspectiva minunata asupra acoperisurilor si reperelor orasului.
La un nivel mai jos decat pasarela, exista un restaurant de tapas .
Subsolul structurii contine Antiquarium , un sit arheologic. Vizitatorii au sansa de a vedea ruine din epocile antice romana, vizigota si maura.