7 Locuri de vizitat in Sighisoara: Obiective turistice

Total
0
Shares
locuri de vizitat in sighisoara

O amestecatura de acoperisuri inclinate, fatade pastelate si strazi pavate, Sighisoara are un aer medieval atat de pregnant, incat pana si regimul dinainte de Revolutia 1989 a fost suficient de sensibilizat pentru a nu-l deteriora.

Dintre toate cele sapte orase sasesti, niciunul nu si-a pastrat atat de bine originea saseasca ca acesta. Avem destule locuri de vizitat in Sighisoara insa ne vom rezuma doar la cateva. Este singura cetate fortificata locuita din Romania si una dintre putinele din Europa. Din pacate, sasii au plecat in numar mare, dar orasul are inca un aspect ingrijit, in parte datorita eforturilor diferitelor ONG-uri, ca Trustul Mihai Eminescu.

Cele mai importante obiective turistice si locuri de vizitat in Sighisoara

piata cetatii sighisoara

1. Piata Cetatii

In inima cetatii Sighisoara, micuta piata de vis Piata Cetatii pare a fi locul perfect dintre toate aceste locuri de vizitat in Sighisoara pentru a scrie o ilustrata. Inconjurata de cateva cladiri etajate si stilate, pictate in frumoase culori pastelate, se numara printre cele mai frumoase piete medievale ale Romaniei. Ritmul stilului de viata este linistit, in ciuda traficului rutier.

turnul cu ceas sighisoara

2. Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas ofera o primire impozanta la intrarea in piata. Reconstruit dupa incendiul din 1556 pe vechea fundatie, are o serie de statuete reprezentand zilele saptamanii – Diana (luni), Marte (marti), Mercur (miercuri), Jupiter (joi), Venus (vineri), Saturn (sambata), si Soarele (duminica). Ca pretudindeni in Romania, cele patru mici turnuri releva faptul ca Sighisoara dispunea de ius gladii, dreptul folosirii pedepsei cu moartea in epoca medieval.

Micuta camera de tortura de la baza turnului a fost odinioara inchisoare militara. O colectie de instrumente de tortura cuprinde pietre de 6 Kg care trebuiau sa fie purtate de hoti, care erau legati la stalpul infamiei din piata.

casa cu cerb sighisoara

3. Casa cu cerb

Una dintre cele mai vechi cladiri ale Pietei Cetatii, Casa cu cerb dateaza din anii 1300 si are coarne de cerb intr-un colt. Renovata de Fundatia Messershmidt, acum este un hotel. Daca observati un grad neobisnuit de securitate in oras, inseamna ca printul Charles e acolo.

casa vlad dracul sighisoara

4. Casa Vlad Dracul

In piata Muzeului la Nr. 6, sub turnul cu ceas, Casa Vlad Dracul este una dintre cele mai vechi cladiri ale Sighisoarei si a fost probabil casa lui Vlad Dracul si locul nasterii fiului sau, Vlad Tepes. Acum gazduieste un restaurant thematic medieval. In spatele acestuia, Muzeul Armelor Medievale are o colectie de archebuze, arbalete si sabii din epoca medieval, precum si arme mai recente.

biserica manastirii sighisoara

5. Biserica Manastirii

La nord de Turnul cu Ceas, Biserica Manastirii a fost construita de dominicani, fiind in prezent in mare parte reconstruita. La fel ca in alte biserici medieval sasesti, covoarele orientale aliniate subliniaza un interior auster. Vara, in fiecare zi de vineri au loc recitaluri de orga.

strada scolilor sighisoara

6. Scara scolilor

Mergand catre sud din Piata Cetatii, Strada Scolii va conduce spre Scara scolilor, numita astfel pentru ca ducea spre scoala de pe deal. Mai putin riscanta pentru copii pe timpul iernii, are 175 de trepte si un acoperis de lemn. A fost construita in 1642, cu o fatada renascentista.

scoala din deal sighisoara

Aproape de capatul de sus al scarilor, un dintre cele mai venerabile scoli ale Romaniei, Scoala din Deal dateaza din anul 1522, dar cladirea actuala est din anul 1729. Desi are o sectie germana, a incetat de mult sa se ocupe numai de elevii sasi.

biserica din deal sighisoara

7. Biserica din Deal

Putin mai sus, Biserica din Deal vegheaza asupra orasului si domina intreaga cetate. Initial ultima linie defensiva, a fost reconstruita de multe ori intre secolele XVIII si XVI si este un exemplu rafinat de arhitectura gotica.

Fundatia Messerschmidt a platit pentru renovarea ei in anii 1990, iar in 2004 a castigat premiul Patrimoniului Cultural European pentru cea mai buna renovare. Amvonul din piatra sculptata dateaza din 1480. Observati scrinurile pictate, medieval, aduse aici de la alte biserici sasesti. Toate sunt realizate fara lipici sau metal, si au fost reconditionate intre anii 2003 si 2006 de elevii Colegiului Hildesheim din Germania.

Te-ar putea interesa si:

Dacă ți-a plăcut articolul nostru despre cele mai bune locuri de vizitat in Sighisoara, ne poți susține cu un SHARE la butonul de share Facebook de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare Newsletter

Primesti notificati cu cele mai bune articole, oferte si ponturi de cazare in Romania.

You May Also Like